Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pojavljivanjem pred sudom supruge bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Josipa Matanovića danas je na zagrebačkom Županijskom sudu završen ljetni dio istrage protiv osmero osumnjičenih, uhićenih u akciji"Maestro".


Iako se pojavila pred istražnim sucem supruga uhićenog
potpredsjednika HFP-a iskoristila je zakonsku blagodat da ne svjedoči u postupcima u kojima su osumnjičenici članovi obitelji.
Na sudu se, međutim, nisu pojavile ostale dvije svjedokinje, javne bilježnice iz Zagreba, kazao je glasnogovornik Suda Ratko Šćekić.

Vezani članci Ivana Pezo Moskaljov Dnevnik Nove TV doznao za još jedan skandal u Hrvatskoj vojsci: Viši časnik na iznenadnom testu pozitivan na kokain Slika nije dostupna U slučaju 'Maestro' ponovno svjedočio predsjednik HFP-a

Iako USKOK još uvijek nije podnio zahtjev za proširenjem istrage
najavljen još krajem prošlog tjedna, istražnom su sucu predložili
saslušanje sedam novih svjedoka.

I oni bi trebali govoriti o zločinima zbog kojega je pokrenuta
istraga, a ne o novim kaznenim djelima zbog kojih se očekuje moguće proširenje istrage.

Od sedam novih svjedoka tri su iz Zagreba, a četiri iz Splita, no
među njima nije i tajnik HFP-a Grgo Ivezić, kazao je Šćekić.

U istrazi protiv grupe osumnjičene za primanje i davanje mita,
odavanje službene tajne, udruživanje za počinjene kaznenog djela i pomaganje u primanju mita, do sada je saslušano ukupno 11 svjedoka, od predloženih 14. 

Preostale tri svjedokinje koje se nisu odazvale jer im nije uručen poziv s novim bi svjedocima trebali biti ispitani u rujnu.

Istraga se vodi protiv trojice potpredsjednika HFP-a Josipa
Matanovića, Roberta Peše i Ivana Gotovca, voditelja Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, odvjetnice iz Buja Asje Piplović i njezinog suradnika Mladena Jandričeka, zagrebačkog odvjetnika Jurja Parazajdera te poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića, jedinog koji je nedostupan, zbog čega je za njim raspisana tjeralica.

Ostalih sedmero osumnjičenih je od sredine lipnja u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju