Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HEP je angažirao naoružane zaštitarekoji će njegovim djelatnicima omogućiti da što efikasnije iskopčavaju neplatiše. Na ovaj korak su se odlučile ispostave HEP-a u Splitu i Slavonskom Brodu.


Naoružana pratnja, dakle, HEP-ovcima će biti potpora u akcijama iskapčanja zbog neplaćenih mjesečnih računa, odnosno štitit će ih od bijesa građana. U ovu svrhu Elektrodalmacija Split angažirala je zaštitarske agencije '007 Miletić Solin', 'Gradska sigurnost Šimac i sin', 'Budnost Omiš' te 'Vrdoljak i dr J.T.D.'. Uslugu službeno podvedenu pod stavku 'tjelesna zaštita osoba i imovine i naoružana pratnja djelatnika prilikom iskapčanja' splitski ogranak HEP-a platit će 2,46 milijuna kuna, piše Novi list. Elektra Slavonski Brod, pak, ugovor o pružanju istih usluga sklopila je sa zaštitarskom agencijom 'Sigurnost Buzov', a platit će je 473 tisuće kuna.

Vezani članci Tomislav Ćorić Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: "Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe" Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze"

Glasnogovornik HEP-a Radimir Milišić za Novi list rekao je da iskapčanje neplatiša uz pomoć uniformiranih zaštitara naoružanih pištoljima do sad nije bila redovita praksa Hrvatske elektroprivrede. HEP-ovce je, rekao je, u određenim slučajevima iskapčanja električne energije građanima znala pratiti policija, ali to je ovisilo o dobroj volji 'plavaca'.

'Pretpostavljam da su u Splitu i Slavonskom Brodu procijenili da imaju potrebu za angažiranjem naoružane pratnje. Ovisno o situaciji, naši djelatnici ranije su ponekad na teren išli s policijom', pojasnio je glasnogovornik HEP-a.