Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpora akcijama iskapčanja

HEP za iskapčanje struje angažirao naoružane zaštitare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HEP je angažirao naoružane zaštitarekoji će njegovim djelatnicima omogućiti da što efikasnije iskopčavaju neplatiše. Na ovaj korak su se odlučile ispostave HEP-a u Splitu i Slavonskom Brodu.

Naoružana pratnja, dakle, HEP-ovcima će biti potpora u akcijama iskapčanja zbog neplaćenih mjesečnih računa, odnosno štitit će ih od bijesa građana. U ovu svrhu Elektrodalmacija Split angažirala je zaštitarske agencije '007 Miletić Solin', 'Gradska sigurnost Šimac i sin', 'Budnost Omiš' te 'Vrdoljak i dr J.T.D.'. Uslugu službeno podvedenu pod stavku 'tjelesna zaštita osoba i imovine i naoružana pratnja djelatnika prilikom iskapčanja' splitski ogranak HEP-a platit će 2,46 milijuna kuna, piše Novi list. Elektra Slavonski Brod, pak, ugovor o pružanju istih usluga sklopila je sa zaštitarskom agencijom 'Sigurnost Buzov', a platit će je 473 tisuće kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca"

Glasnogovornik HEP-a Radimir Milišić za Novi list rekao je da iskapčanje neplatiša uz pomoć uniformiranih zaštitara naoružanih pištoljima do sad nije bila redovita praksa Hrvatske elektroprivrede. HEP-ovce je, rekao je, u određenim slučajevima iskapčanja električne energije građanima znala pratiti policija, ali to je ovisilo o dobroj volji 'plavaca'.

'Pretpostavljam da su u Splitu i Slavonskom Brodu procijenili da imaju potrebu za angažiranjem naoružane pratnje. Ovisno o situaciji, naši djelatnici ranije su ponekad na teren išli s policijom', pojasnio je glasnogovornik HEP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene