Počinje grijanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Počinje grijanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

HEP-Toplinarstvo u utorak uključuje grijanje za oko 126.000 kupaca.


HEP-Toplinarstvo sutra će započeti s uključivanjem grijanja za približno 126.000 krajnjih kupaca u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Za uključivanje grijanja u svim zgradama spojenim na toplinske sustave potrebno je približno tri do četiri dana, naveli su u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Razdjelnici ili ne: Studija isplativosti pri kraju, ali što nakon nje? Slika nije dostupna POČELA SEZONA GRIJANJA Uključeno za 125 tisuća korisnika

U novoj ogrjevnoj sezoni 2019./2020. grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Pozivaju se oni koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2019./2020. završit će najkasnije 15. svibnja 2020. godine, a odluku o isključivanju grijanja donosi distributer toplinske energije ovisno o vremenskim uvjetima.