Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županijski centar 112 Split

Helikopterom HRZ-a u 24 sata prevezeno šestero ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piloti helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva smješteni u Divuljama kod Splita jučer su u nepuna 24 sata imali četiri medicinska leta helikopterom te pomogli da se u splitsku i zagrebačku bolnicu hospitalizira šest pacijenata, izvijestio se jutros Županijski centar 112 Split.

Prvi poziv za let bio je ujutro u 7,25 sati, a zadnji sinoć u 22,11 sati. Prvo je helikopterom HRZ-a iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split prevezeno novorođenče u Klinički bolnički centar (KBC) Rebro u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spasila ih vojska Nevjerojatna OKRUTNOST: Zakopali 11 živih štenaca Slika nije dostupna Nema vijesti o šteti Potres magnitude 6,4 stupnjeva pogodio područje Mexico Cityja

Nekoliko sati kasnije, u 12,40 sati, Županijski centar Split 112 dobio je poziv s otoka Hvara, jer je pacijent iz Hitne medicinske pomoći u Starom Gradu trebao liječničku pomoć u KBC Split. Treći je put helikopter HRZ-a uzletio popodne u 16,45 sati kada je iz Hitne medicinske pomoći u Visu zatražen medicinski prijevoz do splitske bolnice za stranog državljanina kojem je pozlilo.

Prevezeni u okviru 'zlatnog sata'

Tijekom realizacije tog medicinskog prijevoza ŽC 112 Split zaprimio je još jedan poziv liječnika Hitne medicinske pomoći Starog Grada na Hvaru za prijevoz žene koja se u vožnji biciklom teže ozlijedila. Posada je prilikom povratka s Visa helikopterom sletjela na Hvar i unesrećene prevezla u splitski KBC u okviru tzv. 'zlatnog sata' na daljnju liječničku obradu.

Zadnji poziv za intervenciju helikoptera HRZ-a bio je sinoć u 22,11 sati ponovno s Hvara, gdje su na helidromu trebali preuzeti pacijenta. No, tijekom organizacije medicinskog transporta zrakom ŽC 112 je dobio dodatni zahtjev istog liječnika s Hvara za prijevoz još jednog pacijenta. Tako su oba pacijenta, uz pratnju liječničkog tima Hitne medicinske pomoći iz Splita i ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) prevezeni helikopterom HRT-a u splitski KBC, također u okviru tzv. 'zlatnog sata', navodi Županijski centar 112 Split. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene