Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u kbc split

Helikopter HRZ-a noćas prevezao dvoje djece u bolnicu: U Dubrovnik išli po novorođenče, na Hvar po sedmogodišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvije akcije vojnim helikopterom iz Dubrovnika i sa Hvara prevezeni su novorođenče i sedmogodišnje dijete. Tijekom ove godine letačke posade iz Divulja prevezle su ukupno 206 pacijenata.

Noćas, u četvrtak 25. lipnja 2020., dvoje djece prevezeno je helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva do KBC-a Split.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

"U prvoj akciji, letačka posada HRZ-a s helikopterom Mi-8 MTV1 prvo je preuzela inkubator s medicinskim timom na Firulama te se uputila prema Dubrovniku po novorođenče koje je trebalo pomoć. Nakon što je beba u Dubrovniku pripremljena za let, krenuli su prema Splitu te je na helidrom Firule posada s tek rođenom bebom sletjela noćas oko 2 sata.

Odmah po završtku te akcije uslijedila je nova akcija hitnog medicinskog prevoženja u kojoj je s otoka Hvara zbrinuto dijete u pratnji majke, a radilo se o inozemnim gostima", priopćili su iz Ministarstva obrane.

Djecu je prevozila letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne "Knez Trpimir" iz Divulja. Tijekom ove godine letačke posade iz Divulja prevezle su ukupno 206 pacijenata te ostvarile 213 sati naleta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene