HRZ tijekom noći prevezao dvoje djece u bolnicu
HRZ tijekom noći prevezao dvoje djece u bolnicu Foto: HRZ/M. Karačić

U dvije akcije vojnim helikopterom iz Dubrovnika i sa Hvara prevezeni su novorođenče i sedmogodišnje dijete. Tijekom ove godine letačke posade iz Divulja prevezle su ukupno 206 pacijenata.


Noćas, u četvrtak 25. lipnja 2020., dvoje djece prevezeno je helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva do KBC-a Split.

Vezani članci Sanjkalište na Cmroku - 2 Posjetili smo ''sanjkalište'' na Cmroku: ''Bandić je taj koji treba polagati račune drugima, ne mi. Mi, malo za promjenu, uživamo" Medalje hrabrosti za djecu s područja pogođenih potresom - 3 Predivna gesta! Tvrtka iz Sesveta malim herojima s područja pogođenog potresom izrađuje posebne medalje: ''Obećaj mi da ćeš zauvijek zapamtiti...''

"U prvoj akciji, letačka posada HRZ-a s helikopterom Mi-8 MTV1 prvo je preuzela inkubator s medicinskim timom na Firulama te se uputila prema Dubrovniku po novorođenče koje je trebalo pomoć. Nakon što je beba u Dubrovniku pripremljena za let, krenuli su prema Splitu te je na helidrom Firule posada s tek rođenom bebom sletjela noćas oko 2 sata.

Odmah po završtku te akcije uslijedila je nova akcija hitnog medicinskog prevoženja u kojoj je s otoka Hvara zbrinuto dijete u pratnji majke, a radilo se o inozemnim gostima", priopćili su iz Ministarstva obrane.

Djecu je prevozila letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne "Knez Trpimir" iz Divulja. Tijekom ove godine letačke posade iz Divulja prevezle su ukupno 206 pacijenata te ostvarile 213 sati naleta.