Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosječni hrvatski godišnji odmor traje 23 dana. Toliko će trajati i većini političara, i vladajućih i oporbenih. No, njihov ljetni trošak daleko je iznad hrvatskog prosjeka. Istražili smo gdje i za koliko novca ljetuju oni koji odlučuju o sudbinama građana.


U Petrčanima kod Zadra nalazi se ljetna rezidencija Vladimira Šeksa. Umjesto stare kuće niknulo je novo kameno zdanje s bazenom. Ljetovanje u vlastitoj kući, pojašnjava Šeks, najjeftinije je.

Vezani članci Nataša Novaković Ne stišava se priča oko ljetovanja ministra Marića: Povjerenstvo će tražiti posebnu dokumentaciju svih nadležnih tijela Marić i Blaž Pavičić Poduzetnik kod kojeg je ljetovao ministar Marić: "Mi se znamo četiri, pet godina, s nekakvih druženja"

U Petrčane će svratiti i Radimir Čačić, i to u kuću svojih roditelja. Odmarat će se i u Cavtatu, Kranjskoj Gori, ali i raskošnije - sa suprugom na brodu. Rekao nam je kako će najvjerojatnije, kad se sve zbroji, potrošiti oko 2,5 tisuće eura.

Plovit će i Andrija Hebrang. Veći brod i više ljudi, pojašnjava, recept je dobrog odmora. 

'Očekujem da ćemo potrošiti naša jednomjesečna primanja uvećana za 50 do 60 posto', rekao je Hebrang.

S obzirom da obitelj Hebrang mjesečno prima oko 30 tisuća kuna, godišnji odmor im neće proći s manje od 40.000 kuna.

Ljetovanjem u vlastitoj nekretnini Željka Antunović štedjet će za vrhunac odmora kad planira otići u Ameriku 'pokušati doživjeti demokratsku stranku i njihova kandidata Obamu'.

Njezin stranački šef Zoran Milanović taji gdje će na odmor. Dosad je ljetovao u obiteljskoj kući u Šilu na otoku Krku. 

SDP-ova Milanka Opačić nema svoju nekretninu, ne kani puno potrošiti i još je u dvojbi hoće li ići u hotel ili kod prijateljica. 

Ivan Jarnjak već 20 godina ljetuje u kućici. 

HSS-ova Marijana Petir more će ove godine vidjeti tek vikendima, ali nije joj žao jer na tjedan dana ide na hodočašće u Svetu zemlju. Rekla nam je kako je platila 800 eura avion i polupansion i tome se jako veseli.

Vladini dužnosnici odmarat će se dva tjedna u osmom mjesecu, jednako kao i premijer. Raštrkat će se od Istre do Dubrovnika. Predsjednik Mesić po običaju će na Hvar. Termin će ovisiti o odlasku na Olimpijske igre.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju