Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hebrang: Radin nije kvalificiran da tereti zdravstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za zdravstvo Andrija Hebrang poručio je predsjedniku Odbora za ljudska prava Furiu Radinu da zbog 'slučaja Pukanić' ne može teretiti zdravstvo, 'jer za to nije kvalificiran'.

'Gospodin Radin ne može teretiti zdravstvo, jer za to nije kvalificiran. U matičnom odboru o tome su raspravljali liječnici i socijalni radnici i ne dopuštam politiziranje zdravstva', izjavio je Hebrang nakon što je Odbor za ljudska prava zaključio da su prava Mirjane Pukanić prekršena, a Radin objasnio da su prekršena u nižim razinama zdravstvenog sustava i sustava socijalne skrbi.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Slika nije dostupna Talijanska unija podupire Radina u pregovorima sa Sanaderom

Suprotno tom zaključku Odbor za zdravstvo jučer je zaključio da u slučaju prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić nije bilo nepravilnosti u radu zdravstvenih i socijalnih služba, ali da su u brojnim medijima protuzakonito izneseni osobni podatci i podatci o bolesti Mirjane Pukanić.

Hebrang je Radinu poručio i neka najprije prouči zakone o pravima pacijenata, o zaštiti duševnih bolesnika te o zdravstvenoj zaštiti.

'Ako pronađe kršenje tih zakona, onda neka optuži struku', rekao je Hebrang, nazvavši Radinove izjave klevetom i politikantstvom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene