Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je stvar pojedinca'

Hebrang ne očekuje Polančecovu smjenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang izjavio je da u stranci nije bilo govora o smjeni potpredsjednika vlade Damira Polančeca, a ne očekuje ni da će Polančecovu smjenu tražiti premijerka Jadranka Kosor.

Hebrang tvrdi da je jučerašnji sastanak užeg stranačkog vodstva, o kojemu su izvijestili neki mediji, zapravo bio uobičajeni sastanak stranačkog Predsjedništva, na koji je bivši premijer Ivo Sanader došao kao počasni predsjednik stranke. ‘Svi smo jednoglasni u stavu da se bez politizacije i političkog pritiska nadležnim tijelima prepusti da odrade svoj posao. Dakle, mi smo za pravnu državu’, rekao je Hebrang novinarima u Saboru, koji su ga upitali razmišlja li stranka Polančecovoj smjeni. Naglasio je da u stranci nije bilo govora o smjeni, no nije znao reći kako će se HDZ-ovi zastupnici postaviti prema oporbenom zahtjevu za Polančecovom smjenom, jer rasprava, kaže, još nije pripremljena.

Pročitajte i ovo Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane Slika nije dostupna Ivo Sanader smijenio Andriju Popovića

‘Nemojmo osuđivati ljude prije istrage'

Na pitanje očekuje li da će tu smjenu zatražiti premijerka Jadranka Kosor, Hebrang je odgovorio niječno, a upitan bi li Polančec sam trebao dati ostavku odgovorio je - ‘To je stvar svakog pojedinca’. ‘Nemojmo osuđivati ljude prije istrage’, poručio je Hebrang, ističući kako u izjavama iz policije i USKOK-a nije čuo Polančecovo ime. Hebrang je ustvrdio da je na jučerašnjem sastanku u HDZ-u bio i predsjednik Sabora Luka Bebić, a da sam Polančec nije bio zbog obveza u vladi. ‘Razgovarali smo o tekućim političkim pitanjima, pa i o mojoj kampanji’, kazao je Hebrang, koji priznaje da bi afere objavljene u posljednje vrijeme mogle uzdrmati njegovu predsjedničku kampanju.

>> Strani mediji: Iza cijele afere stoji Polančec

‘Afere mi apsolutno štete, jer sam kandidat stranke koja je na vlasti, iako te afere nemaju veze ni sa mnom ni samom vlasti, nego su započele puno prije kampanje, sad su tempirane. Na to mogu odgovoriti samo da ću utrostručiti napore da pobijedimo u prvom krugu’, poručio je Hebrang. Izvijestio je i da je do sada obišao šest županija, nakon čega je njegov izborni stožer napravio presjek i zaključio da cilj više nije ući u drugi, nego pobijediti u prvom krugu. ‘Ekonomska je kriza i moramo sa što manje troškova osvojiti predsjedničko mjesto’, rekao je Hebrang. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene