Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neprihvatljiv govor mržnje'

Hebrang: Ignorirat ćemo Stazićeve govore dok se ne popravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovi zastupnici u posljednjih su nekoliko saborskih rasprava napuštali vijećnicu dok je govorio SDP-ovac Nenad Stazić, a predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang je objasnio da je HDZ-u neprihvatljiv Stazićev ‘govor mržnje’ te da će njegove govore ignorirati ‘dok se Stazić ne popravi’.

‘Naš izlazak je znak prosvjeda na njegov govor mržnje, neistine, netoleranciju kojom se obraća i agresivnost kojom napada HDZ’, rekao je Hebrang. Ustvrdio je da se u hrvatskom parlamentu njeguje tolerancija i ne priznaje govor mržnje, da je HDZ ‘iz svojih redova isključio one koji to nisu mogli naučiti’ te da isto očekuju od SDP-a. Hebrang nije želio otkriti neposredan povod takvoj odluci HDZ-ovih zastupnika. ‘Prelilo nam je čašu, a koji je razlog možete vidjeti ako pogledate fonograme njegovih zadnjih 50 govora’, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljiva teorija VIDEO Putinovo novogodišnje obraćanje podiglo prašinu: "Čestitku je očigledno generirala umjetna inteligencija" Predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin Na kongresu vladajuće stranke Putin održao prvi govor nakon objave kandidature za predsjednika: "Rusija će biti samodostatna sila ili je neće biti"

>> VIDEO Stazić Bebiću: 'Ne izazivajte me!'

Ustvrdio je da ni jedan Stazićev nastup ne prolazi bez bez uvrede i neistinitih optužbi na račun HDZ-a, što, smatra Hebrang, ne priliči instituciji kakva je Hrvatski sabor. Na pitanje do kada će HDZ-ovci ignorirati Stazića, odgovorio je, ‘dok se ne popravi’. ‘Kada će to biti, ovisi o Staziću, a ne o nama’, dodao je Hebrang. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene