Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi Šima Krasić

HDZ u mirovinu šalje Šimu Krasić: Je li previše istraživala?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je odlučio da neće podržati glavnu državnu revizoricu, doznaje Nova TV.

Ona bi tako nakon 16 godina na toj dužnosti otišla u mirovinu. Mandat joj je je istekao u travnju, ima uvjete za mirovinu, dobiva i dobivala je samo pohvale. HDZ šuti, a već imaju novog kandidata kojega bi Hrvatski sabor mogao potvrditi u petak. Glavna državna revizorica pak poručuje: ‘Zadovoljna sam svojim poslom’.

Pročitajte i ovo Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..."

Državna revizorica Šima Krasić u 16 godina mandata preživjela je 5 premijera. Potpisala je više od 12 tisuća revizija u kojima je secirano trošenje stotina milijardi državnih kuna. Sada joj se sprema mirovina. ‘Ukoliko netko ocijeni da sam ja neophodna, jedino bi u tom slučaju ostala’, smatra Krasić.

Vladajući HDZ više je ne smatra neophodnom. Odriče se njezinih usluga na koje politika tvrdi Krasić nikada nije utjecala. ‘Nisam imala velikih problema s tim, znate u svakom poslu ima problema i to je posao koji je jako odgovoran i koji u nekim momentima iznosi nepovoljne podatke u javnost ali znate mi smo javna institucija’, dodala je Krasić.

Nepovoljni podatak bila je i revizija nabave MORH-ovih kamiona. HDZ-ov ministar Rončević odustao je od javne nabave i odlučio se za pogodbu. Oporba je reviziju poslanu u Sabor smatrala nepotpunom. ‘Mi smo naveli da smo mišljenja, i sada postoji, mišljenja da je trebalo postupak dovršiti po započetom, znači po javnom, a mi nismo mogli dati nalog jer revizija nema taj mandata nekome nešto zabrani, naredi’, kaže Krasić.

Sumnja zbog unuka

Sumnju na rad Šime Krasić bacili su i poslovi unuka Luke Ivančića. 20-godišnjak s milijunima natjecao se za kupnju dugoreške pamučne industrije. Pokazalo se da je samo posrednik, a u namjere poduzetnog unuka baka ne sumnja.
‘Malo je nezgodno bilo. Situacija je bila takva da je početkom mjeseca bilo da je on iskeširao to. Na kraju mjeseca se vidjelo da on nije imao novce za to da plati. On je kao student htio nešto zaraditi. Evo, ne bez mog znanja ali eto tako se dogodilo’, rekla je Krasić.

Bez obzira na sve Krasić je na svoj rad ponosna. ‘Mislim da sam državi i javnim financijama puno dala’, uvjerena je. Davati misli i dalje. Ako ne u reviziji, onda u pisanju stručne literature kako bi znanje prenijela na mlađe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene