Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska demokratska zajednica izrazila je zabrinutost zbog činjenice da je DIP odobrio promatranje izbora udruzi građana Elekta, čije vodstvo čine vodeći aktivisti Foruma mladih SDP-a i Socijaldemokratske studentske unije, te zatražila od DIP-a i Etičkog povjerenstva preispitivanje takvog poteza SDP-a.


'Zabrinjava činjenica da je u slučaju udruge Elekta riječ o udruzi osnovanoj neposredno pred ove izbore, da njezino vodstvo čine vodeći aktivisti Foruma mladih SDP-a i Socijaldemokratske studentske unije, te kako udruga ima sjedište na adresi središnjice SDP-a' stoji u priopćenju. U HDZ-u drže da 'sve to upućuje na činjenicu da nije riječ o nestranačkoj udruzi, već o pokušaju da se u izborni proces uključi politički pristrane promatrače'.

Vezani članci Slika nije dostupna Slijedi konačni obračun sa Sanaderom Slika nije dostupna Sanader: 'HDZ vodi odgovornu politiku'

Najava udruge Elekta da će na izbore uputiti 5400 promatrača, 'trostruko više nego što je do sada bio slučaj upućuje na to da stvarni cilj nije promatranje izbora, nego naprotiv, njihovo
ometanje', ocjenjuju u HDZ-u. "Takav potez znači namjerno izazivanje sumnje kako u dosadašnji rad promatrača, tako i u same izborne rezultate, što je krajnje neprihvatljiva politička manipulacija', ističe se u priopćenju iz HDZ-a.