Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ov Klub zastupnika zagrebačke skupštine protivi se političkom kadroviranju u Zagrebačkom holdingu i 'uhljebljenju' podobnih članova SDP-a i HNS-a, vezano uz odluku skupštine Gradske plinare Zagreb opskrba kojom je na mjesto njezina direktora imenovan visoki SDP-ov dužnosnik Mladen Pejnović.


Time je potvrđena praksa 'političkog uhljebljenja' SDP-ovih i HNS-ovih kadrova na čelna mjesta u Zagrebačkom holdingu, istaknula je danas na konferenciji za novinare u sjedištu zagrebačkog HDZ-a predsjednica Kluba HDZ-ovih zastupnika u Gradskoj skupštini Margareta Mađerić. Donesena je i odluka o razrješenju članova Nadzornog odbora Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Zagreb opskrba u kojoj su, između ostalih razriješeni i HDZ-ovi te predstavnici drugih političkih opcija, a novim članovima imenovani su isključivo predstavnici SDP-a im HNS-a, dodala je.

Drži da je takvim potezom SDP pokazao, kao i imenovanjem članova vijeća Pučkog otvorenog učilišta, da ga jedino zanimaju funkcije i fotelje, a ne razvoj Grada. Ne protivimo se razrješenju naših članova, nego se zalažemo da se članovi nadzornih odbora biraju javnim natječajem, stručni, nestranački ljudi, kazala je Mađerić.

Vezani članci Garaža u Zagrebu Zagrebparking o cijenama parkiranja: "Može se primjenjivati pravilo zaokruživanja na dvije decimale" Sprema se štrajk - 2 Propali pregovori Holdinga i sindikata o povećanju plaća: Štrajk je sve izvjesniji

Izmišljena radna mjesta

U masi novih radnih mjesta koja se otvaraju, posebice u Direkciji holdinga izmišljenih za politički podobne i probrane članove isključivo SDP-a i HNS-a, predsjednik Uprave holdinga Ivo Čović i njegova ekipa pripremaju i novi 'call centar' za pružanje potrebnih informacija korisnicima sa svrhom novog zapošljavanja 50-ak članova SDP-a i HNS-a te njegovo korištenje u svrhu SDP-ove predizborne kampanje, tvrdi Mađerić.

Odgovarajući na novinarski upit Mađerić je rekla kako im je poznato da se iz SDP-a i HNS-a vrši politički pritisak na Čovića da u Direkciji holdinga da zaposli njihove politički podobne članove. Nije željela špekulirati o navodnom pismu predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića čelnicima holdingovih podružnica sa zahtjevom da zaposle SDP-ove članove. Član HDZ-ova Kluba zastupnika u skupštini Stanko Gačić drži da bi bilo moralno da Čović podnese ostavku budući je s još sedmoricom članova Uprave HEP-a osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti zbog prodaje HEP-ovih stanova, garaža i poslovnih prostora, oštetivši ga za više od 2,5 milijuna kuna. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju