Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ov Klub zastupnika zagrebačke skupštine protivi se političkom kadroviranju u Zagrebačkom holdingu i uhljebljenju podobnih članova SDP-a, HSLS-a i HNS-a, a vezano uz najnovije zapošljavanje u zagrebačkim Tržnicama u kojim je od 1. travnja, bez internog i javnog natječaja, zaposlen direktor HSLS-a Alen Lochert.


Ističući da su direktori podružnica u Zagrebačkom holdingu isključivo izabrani po 'stranačkom ključu' , predsjednica Kluba HDZ-ovih zastupnika u Gradskoj skupštini Margareta Mađerić kazala je da se u slučaju Lochertova zapošljavanja prvenstveno postavlja pitanje vjerodostojnosti i moralnosti predsjednika zagrebačkog HSLS-a Velimira Sriće. Podsjetila je na Srićine raniju izjavu u kojoj je istaknuo važnost sposobnosti, a ne političke podobnosti.

Kontra napad HDZ-a - Velimir Srića

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Policijska potjera u Zagrebu: Uhićeno nekoliko sumnjivaca Slika nije dostupna 'Najljepše mi je bilo na Bermudima: Potpuno bezbrižno'Napominjući kako Srića jedno govori, a drugo radi, Mađerić se upitala nije li to najveće političko licemjerje, jer bez natječaja dovode direktora HSLS-a na jedno rukovodeće mjesto u Gradskim tržnicama. Najavila je kako se od 1. svibnja u priprema i novo radno mjesto u zagrebačkim Tržnicama za novu zaposlenicu iz kvote HSLS-a.
'Od SDP-a, HSLS-a i HNS-a s jedne strane imamo deklarativnu borbu za javno dobro, a s druge strane borbu za 'stranačko dobro' ispod stola. Zagrepčani su već bolesni od takve demagogije', kazala je Mađerić. Podsjetivši na nedavne izjave predsjednika HSLS-a i HNS-a, Darinka Kosora i Radimira Čačića, u kojima iznose kako nemaju ništa protiv da se u Holdingu zapošljavaju članovi stranaka, ocijenila je da oni više ni ne pokušavaju sakriti 'svoju drskost i bahatost te kako bi to eventualno izgledalo da dobiju mogućnost voditi Hrvatsku'.

Grad Zagreb je najbolji primjer nesposobnosti, bahatosti i nezajažljivosti, osobnog i stranačkog interesa SDP-a i njegovih koalicijskih partnera

Istraga protiv Čovića?

Mađerić je kazala da je u posljednje vrijeme u Holdingu zaposleno više od 60 novih ljudi, iako je u njemu velik problem s postojećim viškom zaposlenih. 'Grad Zagreb je najbolji primjer nesposobnosti, bahatosti i nezajažljivosti, osobnog i stranačkog interesa SDP-a i njegovih koalicijskih partnera', rekla je Mađerić.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Stanko Gačić upozorio je kako se nitko iz SDP-a nije javno izjasnio o pokretanju istrage protiv predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića budući je on s još sedmoricom članova Uprave HEP-a osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti zbog prodaje HEP-ovih stanova, garaža i poslovnih prostora, oštetivši ga za više od 2,5 milijuna kuna. Upitao se gdje je sada 'moralna vertikala' Željko Jovanović te zar on i nitko iz SDP-a nemaju što reći o Čoviću. 'Što je to, ako nije očito grčevito čuvanje fotelja i zapošljavanje SDP-ovih poslušnika u već tako iscrpljenom i opustošenom Zagrebačkom holdingu', kazao je. Gačić smatra kako bi predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je nosio stranačku listu za zagrebačku Gradsku skupštinu, trebao jasno reći podupire li Čovića ili ne. (Hina)