Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaposlenja bez natječaja

HDZ protiv 'uhljebljenja' u zagrebačkom Holdingu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov Klub zastupnika zagrebačke skupštine protivi se političkom kadroviranju u Zagrebačkom holdingu i uhljebljenju podobnih članova SDP-a, HSLS-a i HNS-a, a vezano uz najnovije zapošljavanje u zagrebačkim Tržnicama u kojim je od 1. travnja, bez internog i javnog natječaja, zaposlen direktor HSLS-a Alen Lochert.

Ističući da su direktori podružnica u Zagrebačkom holdingu isključivo izabrani po 'stranačkom ključu' , predsjednica Kluba HDZ-ovih zastupnika u Gradskoj skupštini Margareta Mađerić kazala je da se u slučaju Lochertova zapošljavanja prvenstveno postavlja pitanje vjerodostojnosti i moralnosti predsjednika zagrebačkog HSLS-a Velimira Sriće. Podsjetila je na Srićine raniju izjavu u kojoj je istaknuo važnost sposobnosti, a ne političke podobnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Donja Kustošija FOTO Policijska potjera u Zagrebu: Uhićeno nekoliko sumnjivaca Slika nije dostupna 27. ožujka u Lisinskom Zaklada Ana Rukavina i Nova TV vam donose 'Koncert za život'

Kontra napad HDZ-a - Velimir Srića



Napominjući kako Srića jedno govori, a drugo radi, Mađerić se upitala nije li to najveće političko licemjerje, jer bez natječaja dovode direktora HSLS-a na jedno rukovodeće mjesto u Gradskim tržnicama. Najavila je kako se od 1. svibnja u priprema i novo radno mjesto u zagrebačkim Tržnicama za novu zaposlenicu iz kvote HSLS-a.
'Od SDP-a, HSLS-a i HNS-a s jedne strane imamo deklarativnu borbu za javno dobro, a s druge strane borbu za 'stranačko dobro' ispod stola. Zagrepčani su već bolesni od takve demagogije', kazala je Mađerić. Podsjetivši na nedavne izjave predsjednika HSLS-a i HNS-a, Darinka Kosora i Radimira Čačića, u kojima iznose kako nemaju ništa protiv da se u Holdingu zapošljavaju članovi stranaka, ocijenila je da oni više ni ne pokušavaju sakriti 'svoju drskost i bahatost te kako bi to eventualno izgledalo da dobiju mogućnost voditi Hrvatsku'.

Grad Zagreb je najbolji primjer nesposobnosti, bahatosti i nezajažljivosti, osobnog i stranačkog interesa SDP-a i njegovih koalicijskih partnera Istraga protiv Čovića?

Mađerić je kazala da je u posljednje vrijeme u Holdingu zaposleno više od 60 novih ljudi, iako je u njemu velik problem s postojećim viškom zaposlenih. 'Grad Zagreb je najbolji primjer nesposobnosti, bahatosti i nezajažljivosti, osobnog i stranačkog interesa SDP-a i njegovih koalicijskih partnera', rekla je Mađerić.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Stanko Gačić upozorio je kako se nitko iz SDP-a nije javno izjasnio o pokretanju istrage protiv predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića budući je on s još sedmoricom članova Uprave HEP-a osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti zbog prodaje HEP-ovih stanova, garaža i poslovnih prostora, oštetivši ga za više od 2,5 milijuna kuna. Upitao se gdje je sada 'moralna vertikala' Željko Jovanović te zar on i nitko iz SDP-a nemaju što reći o Čoviću. 'Što je to, ako nije očito grčevito čuvanje fotelja i zapošljavanje SDP-ovih poslušnika u već tako iscrpljenom i opustošenom Zagrebačkom holdingu', kazao je. Gačić smatra kako bi predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je nosio stranačku listu za zagrebačku Gradsku skupštinu, trebao jasno reći podupire li Čovića ili ne. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene