Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dorh podigao optužnicu

Načelnik Općine Lasinja optužen za silovanje: "To je potpuna neistina, ona je prostitutka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Pernar je na svojem Facebooku objavio da je DORH podignuo optužnicu protiv načelnika u okolici Karlovca, zbog silovanja.

"Kada sam vidio papir koji govori da je DORH digao optužnicu protiv osobe koja se zove Željko Prigorac uz napomenu da se radi o HDZ-ovom načelniku općine Lasinja, odmah sam poslao upit DORH-u radi li se upravo o toj osobi", napisao je Pernar na svojem Facebooku.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu

HDZ: Nije duže vrijeme naš član

U petak tijekom večeri reagirao je i HDZ Karlovačke županije.

Poslali su nam demantij u kojem tvrde da Prigorac nije njihov član. "Gospodin Prigorac već duže vrijeme nije član Hrvatske demokratske zajednice", stoji u demantiju HDZ-a.

ŽDO potvrdio podizanje optužnice

Podizanje optužnice protiv Ž.P. iz Lasinja potvrdio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

"U svezi upita obavještavam Vas da je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, nakon provedene istrage, dana 28. veljače 2019. podiglo optužnicu protiv Ž. P. (1965.) zbog kaznenog djela protiv spolne slobode – silovanje, opisano u članku 153. stavku 1. u svezi članka 152. stavka 1. Kaznenog zakona/11, a koje je počinjeno dana 16. kolovoza 2018. u Lasinji", stoji u priopćenju ŽDO-a koje je potpisao Županijski državni odvjetnik Mladen Krajačić.

"To je blamaža koja ide prema meni"

Na upit novinara portala DNEVNIK.hr odnosi li se optužba za silovanje na njega, načelnik Općine Lasinja Željko Prigorac je odgovorio: "Nešto se radi na tome, ali to ćemo još vidjeti. To je potpuna neistina, blamaža koja ide prema meni".

Informaciju o tome da je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv njega, kaže, još uvijek nema.

"A navodno da jest. Ja nisam trenutno tu, vraćam se u subotu. Vidjet ćemo što će Optužno vijeće s tim jer dokaza nema nikakvih. Radi se o ženi koja je došla živjeti u Lasinju. Neću javno iznositi, ali ona je prostitutka. Ona je bila protiv mene kao načelnika Općine, stalno pisala, ja se na to nisam obazirao i tako je došao jedan kontakt koji se dogodio oko nečega gdje je bilo i tako... Ona je iskoristila prigodu i prijavila i to je tako", dodao je Prigorac.

Postupak protiv Prigorca je pokrenut. Dokaže li mu se da je kriv, očekuje ga do deset godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene