Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obostrane optužbe

HDZ optužuje HDSSB za kriminal u pretvorbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je HDZ optužio HDSSB za kriminal u pretvorbi, HDSSB je Tomislava Karamarka povezao s aferom Spice i HAC kroz tvrtku Soboli.

Ima li HDSSB dokaza za tvrdnje da je Tomislav Karamarko preko tvrtke Soboli sudjelovao u nezakonitim radnjama u aferi Spice i HAC predsjednik stranke Vladimir Šišljagić ne želi konkretno reći. 'HDSSB je izrekao činjenice i pozvao DORH, odnosno nadležne institucije da se pozabave tim informacijama i ja očekujem njihovu reakciju', rekao je Šišljagić.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko zbog istih je optužbi bio pod istragom. USKOK je priopćenjem od 14. rujna 2011. godine jasno kazao kako su sve sumnje na račun Tomislava Karamarka odbačene.'Opet recikliraju staro odbačeno smeće, izmišljotine i to govori o njihovoj nemaštovitosti. Očito ih nešto muči', rekao je Karamarko.

Glavaš iz zatvora: Vraćam se u politiku i bit ću noćna mora HDZ-u

No, i HDZ je ovoga tjedna izrekao optužbe na račun HDSSB-a, prozvavši ih za kriminal u privatizaciji devedesetih. 'Ono što ja znam je da postoje neke prijave u tom smislu o kriminalu u pretvorbi i da postoje već godinu dana tamo, pa prepustimo DORH-u da obavi svoj posao', dodao je.

Optužbe bez dokaza, smatra profesor Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti, bez obzira s koje strane dolazi, kod građana izaziva nepovjerenje u funkcioniranje države. 'Takav tip optužbi bez dokaza koje bude zlu strast u politici nisu dobre za razvoj demokracije', ističe profesor te dodaje kako je očito riječ o kampanji.

'Optužuje se onaj tko je u politici sebi blizak i ide na isto biračko tijelo', zaključio je profesor. Također, upozorava kako prljava kampanja zapravo najviše štete nanese onima koji ju potenciraju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene