Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'HDZ je bio najjača stranka i bit će ponovno najjača stranka, tako da nisam siguran da će nam biti potrebni glasovi i mandati Milana Bandića', rekao je Gordan Jandroković na upit novinara tijekom predstavaljanja novih gradskih odbora HDZ-a za poboljšanje stanja u Zagrebu.


'Imali su 10 godina da pokažu što znaju, a rezultat je loša politička i gospodarska situacija, od problema sa proračunom i problema u Holdingu. Čini mi se da postoji neodgovornost prema građanima, da postoji krivo viđenje onga što bi politika trebala biti', rekao je Jandroković.

Vezani članci Slika nije dostupna Bernardić: Bandić ne poštuje zakon Slika nije dostupna SDP: U Zagrebu se cijene vrtića neće mijenjati

Međutim, Jandroković je napomenuo kako krivica za lošu 10-godišnju politiku nije samo na Milanu Bandiću, kako to SDP želi prikazati.

Jandroković: Ne može se sve iz 10 godina SDP-a u Zagrebu svaliti na Bandića

'To nije Bandićev SDP, već SDP Zorana Milanovića. Milanović je rekao da je Bandić najbolji kandidat i da on čvrsto iza njega stoji. Ne možemo sad onih 10 godina što je radio SDP svaliti na Bandića, što se uporno pokušava, kao i da HDZ igra igre u kombinaciji s Bandićem', rekao je Jandroković, ali i napomenuo da oni jednako oštro kritiziraju i Bandića i SDP, no da se ovih 10 godina ne mogu zaboraviti.

'Toliko su okupirani sobom, svojim foteljama, klijentelizmom i nepotizmom da takav način vladanja Gradom Zagrebom postaje iznimno štetan i kontraproduktivan', dodao je.

Jandroković se osvrnuo i na istup Davora Bernardića u Gradskoj skupštini koji je bio suprotan stavovima SDP-a. 'Što reći o SDP-u i predsjedniku SDP-a za kojeg, doduše, ne znam da li je dobio zeleno svjetlo svoje stranke da predstavi te programe. Njegov legitimitet nakon zadnje Gradske skupštine je krajnje upitan. Moram vam reći da ćemo svaki puta kada Bernardić nastupi u skupštini pitati da li je to stav i socijaldemokratske partije', izjavio je Jandroković.

'Smisao svega ovoga je da napravimo jednu razliku, da pokažemo da se može drugačije raditi nego što to radi SDP, koji je u prvom redu orijentiran na medijski rat i predstavljanje virtualnih projekata, zato smo ovdje željeli predstaviti konkretne ljude', zaključio je Jandroković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju