Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon svađe na Odboru, HDZ pobijedio

S dva glasa prednosti izglasan nasljednik državne revizorice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi nasljednik Šime Krasić je Ivan Klesić, predstojnik Državnog ureda u Karlovcu.

Sa šest glasova 'za, četiri 'protiv i jednim suzdržanim, Klesić je na saborskom odboru izabran za novog državnog revizora. HDZ-ovi članovi odbora glasali su za Klesića, a svi SDP-ovi protiv, dok je Ratko Gajica ostao suzdržan.

Pročitajte i ovo Blagdan kardinala Alojzija Stepinca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 BLAGDAN BLAŽENOG STEPINCA Biskup Košić: "U Hrvatskoj se vjernici ismijavaju, biskupi izruguju, a spomen-ploče miču jer smetaju agresorima" Slika nije dostupna Papa u problemima NOVI SKANDAL U VATIKANU Hakirano je važno računalo

Šefici državne revizije Šimi Krasić ističe mandat, a SDP su tražili da novi državni revizor ne bude stranačka osoba. SDP-ovci su osim toga tražili da se da se nasljednik Šime Krasić bira javnim natječajem. HDZ je predlažio kandidata, Ivana Klesića, iz Karlovca, no SDP taj prijedlog smatra neprihvatljivim, jer je on istaknuta stranačka osoba.

>> 'Kritike na moj rad su neopravdane, mogu otići i biti zadovoljna'

Odmah su počela i prepucavanja na relaciji SDP-HDZ, pa su tako HDZ-ovci odgovorili SDP-u kako su za predsjednika države postavili stranačkog čovjeka. Iz SDP-a su na to rekli kako se ne radi o istoj stvari.

SDP: On je kadar Branka Vukelića

Mogli ste predložiti svojeg kandidata, no niste i sad vam ovaj ne valja jer je naš, poručili su SDP-ovcima iz redova HDZ-a. No prepirka tu nije stala jer su vodeći oporbenjaci promptno odgovorili kako je već javna tajna da je novi čovjek za poziciju državnog revizora iz kadra Branka Vukelića.

Podsjetimo, glavna državna revizorica Šima Krasić jučer je u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV otvoreno progovorila o učestalim prozivkama na račun njezina rada, slučaju kamioni, ali i Sanaderovom BMW-u. Istaknula je kako su joj istupi u javnosti rijetki, no da ju isto tako ljute prozivke, na račun lošeg obavljanja posla.

'Po meni su kritike neopravdane, nema nikakvog skrivanja, jedno izvješće postoji i ono takvo ide dalje. Nikad se nije dogodilo da smo nešto napisali, a da nije to', istaknula je Krasić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene