Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednički sastanak

Gledajte sastanak MOST-a s HDZ-om i SDP-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na portalu Dnevnik.hr i u izvanrednim vijestima Nove TV UŽIVO gledajte sastanak MOST-a s čelnicima HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste.

Zbog većeg broja ljudi koji će nazočiti sastanku iz MOST-a su odlučili održati ga u konferencijskoj sali hotela Esplanade.Ondje će se Božo Petrov naći sa Zoranom Milanovićem i Tomislavom Karamarkom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Objasnio reakciju Čačić o Petrovu: 'Ne. Ne. Ne...'

Tomislav Karamarko komentirao je današnje razgovore s Mostom i SDP-om.

'Trakavica je građanima nepodnošljiva, isprezentirali smo program realan i stručno sastavljen i ne vidim razloga da se odluke ne donesu. Naravno ja ću biti na sastanku, ne želim biti faktor destrukcije, što god treba diskutirati, diskutirat ćemo, mene zanima kako će sve skupa izgledati', rekao je šef HDZ-a.

Govoreći o Milanoviću koji je također pozvan na sastanak rekao je da bi bilo dobro da na njemu i bude. Osvrnuo se i na potencijalnog Mostovog kandidata za premijera.

'Trebamo vidjeti što će biti, čujem kontroverzne verzije, što ce Most htjeti i koje stavove ima mislimo da ih treba saslušati, bit ćemo pametniji', objasnio je.

'Ovo je preozbiljna igra. Rekao bih da smo na raskrižju pitanja sudbine RH, dakle u gospodarskom smo kolapsu. Ponovit ćemo, pogledajte čime se od izbora bavimo, ne bavimo se ljudima koji bi mogli svojim znanjem preuzeti određene resore', poručio je.

Rekao je i da su, kada su u pitanju potpisi, 'jaki na tom dijelu'. Novi izbori su, rekao je, uvijek opcija, ali, kaže, to sve puno košta i voljeli bi da ne bude tih 120 milijuna kuna troška. No, ako do izbora dođe vjeruje da će HDZ opet pobijediti.

Šef HRAST-a poručio Mostu: 'Ako nas podržite, natjerat ćete nas na promjene'

A hoće li se rukovati s Milanovićem?

'Kad smo razgovarali o Sloveniji imali smo sastanak, bio je dobar, rukovao sam se s čovjekom, pa ne smijemo biti asocijalni. Borba u političkom ringu zna biti ružna, bezobrazna, zločesta, što nije dobro. Politički diskurs uvreda nije dobar, to treba ublažiti, politički trebamo biti oštri protivnici, ne neprijatelji. Ali što se ljudskog dijela tiče moramo biti civilizirani ljudi, ja sam za to', rekao je Karamarko.

Ne vjeruju u zajedničku vladu

Branko Hrg rekao je uoči sastanka kako ne vjeruje u tripartitet te da će vidjeti što će danas biti s Mostom.

Kosor je rekao da idu prijateljski razgovarati, a da u tripartitnu vladu ne vjeruju. Smatra da je to poništavanje demokracije. Novi izbori su, rekao je, opcija, ali zadnja i puno košta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene