Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pregovarači HDZ-a i zastupnici nacionalnih manjina danas su u Saboru održali još jedan sastanak na temu formiranja nove vlade, a pregovore će nastaviti poslije Nove godine.


- Danas smo raščistili neke stvari, nadam se da se ništa neće zakomplicirati i da ćemo nakon Nove godine moći krenuti i u pojedinačne pregovore, kako SDSS, tako i zastupnici češke i talijanske nacionalne manjine, rekao je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nakon dvosatnog sastanka.

Vezani članci Slika nije dostupna HDZ pregovara s predstavnicima manjina o uvjetima za potporu novoj Vladi Slika nije dostupna ŽELI LI BITI MINISTAR? Hasanbegović o Pupovcu i svojoj ulozi u budućoj vladi

Dodao je da se proteklih dana tražilo rješenje o modelu glasovanja manjina i da se nadaju kompromisu koji će biti prihvatljiv za sve.

Na sastanku su bila trojica SDSS-ovih zastupnika - Pupovac, Vojislav Stanimirović i Ratko Gajica te zastupnica češke manjine Zdenka Čuhnil.

S HDZ-ove strane, pregovarali su zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor, član Predsjedništva Vladimir Šeks i glavni tajnik Ivan Jarnjak, koji je Hini kazao kako je vrlo optimističan kad je riječ o postizanju dogovora s manjinama.

- Razgovori su nastavljeni vrlo dobro i sve su strane optimistične. Atmosfera je izvrsna, a nastavit ćemo nakon Nove godine, kazao je Jarnjak.

O detaljima pregovora ni Jarnjak ni zastupnici manjina nisu željeli govoriti.