Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HDZ i manjine pregovore nastavljaju nakon Nove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovarači HDZ-a i zastupnici nacionalnih manjina danas su u Saboru održali još jedan sastanak na temu formiranja nove vlade, a pregovore će nastaviti poslije Nove godine.

- Danas smo raščistili neke stvari, nadam se da se ništa neće zakomplicirati i da ćemo nakon Nove godine moći krenuti i u pojedinačne pregovore, kako SDSS, tako i zastupnici češke i talijanske nacionalne manjine, rekao je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nakon dvosatnog sastanka.

Pročitajte i ovo Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

Dodao je da se proteklih dana tražilo rješenje o modelu glasovanja manjina i da se nadaju kompromisu koji će biti prihvatljiv za sve.

Na sastanku su bila trojica SDSS-ovih zastupnika - Pupovac, Vojislav Stanimirović i Ratko Gajica te zastupnica češke manjine Zdenka Čuhnil.

S HDZ-ove strane, pregovarali su zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor, član Predsjedništva Vladimir Šeks i glavni tajnik Ivan Jarnjak, koji je Hini kazao kako je vrlo optimističan kad je riječ o postizanju dogovora s manjinama.

- Razgovori su nastavljeni vrlo dobro i sve su strane optimistične. Atmosfera je izvrsna, a nastavit ćemo nakon Nove godine, kazao je Jarnjak.

O detaljima pregovora ni Jarnjak ni zastupnici manjina nisu željeli govoriti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene