Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin se pita zašto Vlada ne raspiše izbore

'HDZ i ekipa na vlasti su najveći uteg oporavka Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin upitao se na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu zašto premijerka Jadranka Kosor ne raspiše izbore te kako ne shvaća da su njezin 'HDZ i ekipa koja je na vlasti zapravo najveći uteg oporavka Hrvatske'.

'Premijerka bi trebala biti svjesna činjenice da u Hrvatsku neće doći relevantan kapital dok je HDZ na vlasti', istaknuo je Kajin, dodajući kako 'vrijeme radi protiv HDZ-a, ali s HDZ-om na vlasti i protiv Hrvatske'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> Jadranka Kosor: Zadaća 2011. je smanjiti nezaposlenost

Podsjetio je kako je 2008. godine predvidio da će Hrvatska 'oko Uskrsa 2011. dosegnuti dno s najmanje 340 tisuća nezaposlenih'. Po njegovim riječima, dok se cijela Europska unija oporavlja, u Hrvatskoj ove godine neće biti rasta BDP-a, ali će, dodao je, 'biti vala poskupljenja koji je već počeo s poskupljenjem benzina'.

'Ova Vlada neće završiti pregovore s EU do lipnja'

'Godine 2011. smo tamo gdje smo bili 1999., kada je Hrvatska bila izolirana i financijski blokirana te prepuštena sama sebi', ocijenio je Kajin, dodajući da su izbori jedan od izlaza iz krize. 'Ova vlada neće završiti pregovore s EU-om do lipnja, neće uspjeti smanjiti nezaposlenost, a neće uspjeti niti pokrenuti investicije', rekao je.

'Jedini izlaz su izbori na način da se unutarstranački rat u HDZ-u zamijeni politikom promjene ljudi koji se nisu okoristili ni podržavali ovaj nakaradni sustav', poručio je Kajin. Dodao je da u nadzorne odbore, dok politika iz njih izlazi, ulaze predstavnici krupnog kapitala, poput Agrokora u Croatia osiguranja, ili Adrisa u Inu, što je nazvao 'sukobom interesa na kvadrat'.

Damir Kajin također je rekao da se u Istri treba postići konsenzus o investicijama, pri čemu je spomenuo nastavak radova na 'ipsilonu'. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene