Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'HDZ bi pravo glasa sa 16, a isti su prijedlog prethodno srušili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čuo sam da je bio Sabor Hrvatske demokratske zajednice s bogatim kulturno-umjetničkim programom, no žiri će biti birači na izborima u studenom, prokomentirao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović poruke Sabora HDZ-a.

Milanović je to izjavio na 10. redovnoj izbornoj konvenciji Foruma mladih SDP-a Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi

Taj, kako ga je nazvao, "kulturno-umjetnički program" trebao je, po njegovim riječima, poslužiti homogenizaciji HDZ-a u trenutku kada im kola idu nizbrdo.

Najave HDZ-a o pravu glasa za 16-godišnjake Milanović je nazvao obećanjima, podsjetivši kako je HDZ prije nepunih godinu i pol dana taj prijedlog srušio u Hrvatskom saboru.

Na novinarski upit boji li se da će se u predstojećem razdoblju
istopiti prednost koju, prema istraživanjima javnog mijenja, SDP ima u odnosu na HDZ, Milanović je rekao kako straha nema, već ima motivacije i želje da Hrvatskoj donesu nešto novoga.

Mlade SDP-a pozdravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećavši im da će do Nove godine proraditi dva kluba za mlade - Kulušić i Lap.

Također je najavio da će i u prostorima Zagrepčanke, Badela,
Gredelja, Paromlina i Uljare biti predviđeni prostori za mlade.

Forum mladih SDP-a Grada Zagreba održava se u znaku najava promjena u studenom, a tijekom dana trebalo bi biti izabrano i vodstvo Foruma.

Jedini kandidat za predsjednika je Davor Bernardić, dosadašnji predsjednik gradskog Foruma mladih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene