Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šišljagić i Glavaš po HDZ-u

HDSSB: Sanadera treba privesti pravdi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) i Zajednica udruga građana HDSSB-a održali su danas sjednicu Predsjedništva u Drinovcima u Bosni i Hercegovini na kojoj su ustvrdili da je bivši premijer Ivo Sanader odgovoran za sve korupcijske afere i kriminalne radnje u Hrvatskoj od prosinca 2003. do 1. srpnja ove godine.

U priopćenju za javnost, kojega su potpisali predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a Branimir Glavaš i predsjednik stranke HDSSB Vladimir Šišljagić, navodi se kako nakon 'zastrašujućeg broja afera vezanih uz korupciju i kriminal u vrhu državne vlasti' traže od državnih institucija da se 'locira, identificira, uhiti i u istražni zatvor transferiraju', kako smatra HDSSB, 'politički nalogodavci koji su očito do sada 'uživali' zaštitu DORH-a'. HDSSB ne prihvaća, kako se, uz ostalo, navodi u priopćenju, 'licemjerna opravdavanja Božidara Kalmete i Zdravka Livakovića da nemaju nikakve spoznaje o pljački više stotina milijuna državnog novca u zadnjoj u nizu otkrivenih korupcijski afera' te podržava zahtjev za smjenom ministra Kalmete. U priopćenju HDSSB-a se zahtijeva rezanje 'svih krakova hrvatske kriminalne hobotnice' te da se na kraju, kako među ostalim kažu, pravdi privede Ivo Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'I dalje zajedno' Šišljagić ostaje predsjednik HDSSB-a Slika nije dostupna HDSSB ne odustaje Branimir Glavaš u sarajevskom pritvoru

'Nesposobna HDZ-ova Vlada'

HDSSB kaže da je u tešku gospodarsku situaciju Hrvatsku dovela, kako ocjenjuju, 'nesposobna HDZ-ova vlada'. HDSSB je, kažu , svjestan teške gospodarske situacije, no razmatrajući prijedlog državnog proračuna za 2010. godinu ocjenjuju kako 'ništa ne može opravdati očigledno ponovno sramotno zapostavljanje Slavonije i Baranje u odnosu na ostale dijelove Republike Hrvatske'.

'Kao najočitiji primjer takvog odnosa mogu se izdvojiti ukidanje kapitalnih investicija za KBC Osijek, zaustavljanje izgradnje mosta na rijeci Dravi u sklopu koridora Vc, drastično rezanje poticaja u poljoprivredi, te investicija za vodoopskrbu i odvodnju te cijeli niz drugih opravdano nominiranih projekata na području Slavonije i Baranje', istaknuto je, među ostalim, u priopćenju. Na kraju se najavljuje da će se sabor stranke HDSSB održati 20. ožujka 2010. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene