Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova imenovan je Žarko Katić, a pomoćnici ministra financija postali su Hrvoje Radovanić i Stipe Župan.


Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa imenovala Josipa Salapića iz HDSSB-a. Salapić je do svibnja 2012. bio član HDZ-a, a potom je prešao u HDSSB. U aktualni saziv Sabora ušao je kao zamjenik Branimira Glavaša, a Glavaševim povratkom u saborske klupe 11. svibnja 2017. Salapiću je prestao mandat saborskog zastupnika.

Vezani članci Imunološki zavod - 1 Radnici Imunološkog nakon novih obećanja: "Stiglo je sve prekasno", "Ovo je odluka koju treba pozdraviti, ali je tek prvi korak" Ministar financija Zdravko Marić - 1 Marić otkrio detalje rebalansa proračuna: Prihodi se povećavaju za 3, a rashodi za 9,4 milijardi kuna

Državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova imenovan je Žarko Katić, a pomoćnici ministra financija postali su Hrvoje Radovanić i Stipe Župan.

Razriješen je dio dosadašnjih ravnatelja ureda – tajnika radnih tijela, te je imenovan dio novih ravnatelja ureda – tajnika radnih tijela, sukladno izmjenama Poslovnika Vlade Republike Hrvatske, s danom 16. lipnja 2017. godine. Ines Uglešić razriješena je dužnosti ravnateljice Ureda Koordinacije za gospodarstvo i društvene djelatnosti te je imenovana ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo i strukturne reforme - tajnicom. Robert Matijević razriješen je dužnosti ravnatelja Ureda Koordinacije za pravosuđe i upravu, te je imenovan ravnateljem Ureda Koordinacije za sektorske politike – tajnikom.

Vlada je, na osobni zahtjev, razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Imunološkog zavoda Kristinu Hrgar te je novom članicom Upravnoga vijeća Imunološkog zavoda imenovala prim. dr. sc. Delfu Radić-Krišto.

Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju, na osobni zahtjev, predsjednice Vijeća za elektroničke medije Mirjane Rakić i, radi isteka mandata, članice Vijeća Vesne Roller, te prijedlog odluke o imenovanju predsjednika Vijeća za elektroničke medije iz reda imenovanih članova Vijeća, kao i imenovanje dijela članova Vijeća, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te su upućeni u Hrvatski sabor na donošenje. Za predsjednika Vijeća predlaže se Damir Hajduk, a za članove Anita Malenica, mr. sc. Davor Marić i Vanja Gavran.