Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA ZATVORENOM DIJELU SJEDNICE

Vlada za državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa imenovala HDSSB-ovca Josipa Salapića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova imenovan je Žarko Katić, a pomoćnici ministra financija postali su Hrvoje Radovanić i Stipe Župan.

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa imenovala Josipa Salapića iz HDSSB-a. Salapić je do svibnja 2012. bio član HDZ-a, a potom je prešao u HDSSB. U aktualni saziv Sabora ušao je kao zamjenik Branimira Glavaša, a Glavaševim povratkom u saborske klupe 11. svibnja 2017. Salapiću je prestao mandat saborskog zastupnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova imenovan je Žarko Katić, a pomoćnici ministra financija postali su Hrvoje Radovanić i Stipe Župan.

Razriješen je dio dosadašnjih ravnatelja ureda – tajnika radnih tijela, te je imenovan dio novih ravnatelja ureda – tajnika radnih tijela, sukladno izmjenama Poslovnika Vlade Republike Hrvatske, s danom 16. lipnja 2017. godine. Ines Uglešić razriješena je dužnosti ravnateljice Ureda Koordinacije za gospodarstvo i društvene djelatnosti te je imenovana ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo i strukturne reforme - tajnicom. Robert Matijević razriješen je dužnosti ravnatelja Ureda Koordinacije za pravosuđe i upravu, te je imenovan ravnateljem Ureda Koordinacije za sektorske politike – tajnikom.

Vlada je, na osobni zahtjev, razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Imunološkog zavoda Kristinu Hrgar te je novom članicom Upravnoga vijeća Imunološkog zavoda imenovala prim. dr. sc. Delfu Radić-Krišto.

Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju, na osobni zahtjev, predsjednice Vijeća za elektroničke medije Mirjane Rakić i, radi isteka mandata, članice Vijeća Vesne Roller, te prijedlog odluke o imenovanju predsjednika Vijeća za elektroničke medije iz reda imenovanih članova Vijeća, kao i imenovanje dijela članova Vijeća, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te su upućeni u Hrvatski sabor na donošenje. Za predsjednika Vijeća predlaže se Damir Hajduk, a za članove Anita Malenica, mr. sc. Davor Marić i Vanja Gavran.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene