Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova imenovan je Žarko Katić, a pomoćnici ministra financija postali su Hrvoje Radovanić i Stipe Župan.


Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa imenovala Josipa Salapića iz HDSSB-a. Salapić je do svibnja 2012. bio član HDZ-a, a potom je prešao u HDSSB. U aktualni saziv Sabora ušao je kao zamjenik Branimira Glavaša, a Glavaševim povratkom u saborske klupe 11. svibnja 2017. Salapiću je prestao mandat saborskog zastupnika.

Vezani članci Izjava premijera Andreja Plenkovića Uži kabinet nastavlja brusiti nove mjere, hoće li se zatvoriti kafići? Premijer Plenković izbjegao novinarska pitanja Vili Beroš Vili Beroš: "Od simptoma imam temperaturu koja je išla i do 39,5. Ne znam gdje sam se zarazio"

Državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova imenovan je Žarko Katić, a pomoćnici ministra financija postali su Hrvoje Radovanić i Stipe Župan.

Razriješen je dio dosadašnjih ravnatelja ureda – tajnika radnih tijela, te je imenovan dio novih ravnatelja ureda – tajnika radnih tijela, sukladno izmjenama Poslovnika Vlade Republike Hrvatske, s danom 16. lipnja 2017. godine. Ines Uglešić razriješena je dužnosti ravnateljice Ureda Koordinacije za gospodarstvo i društvene djelatnosti te je imenovana ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo i strukturne reforme - tajnicom. Robert Matijević razriješen je dužnosti ravnatelja Ureda Koordinacije za pravosuđe i upravu, te je imenovan ravnateljem Ureda Koordinacije za sektorske politike – tajnikom.

Vlada je, na osobni zahtjev, razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Imunološkog zavoda Kristinu Hrgar te je novom članicom Upravnoga vijeća Imunološkog zavoda imenovala prim. dr. sc. Delfu Radić-Krišto.

Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju, na osobni zahtjev, predsjednice Vijeća za elektroničke medije Mirjane Rakić i, radi isteka mandata, članice Vijeća Vesne Roller, te prijedlog odluke o imenovanju predsjednika Vijeća za elektroničke medije iz reda imenovanih članova Vijeća, kao i imenovanje dijela članova Vijeća, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te su upućeni u Hrvatski sabor na donošenje. Za predsjednika Vijeća predlaže se Damir Hajduk, a za članove Anita Malenica, mr. sc. Davor Marić i Vanja Gavran.