Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo pomorstva javilo je o havariji hrvatske jahte u grčkim vodama, između otoka Krete i Cipra.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 16.05 sati zaprimila je dojavu od grčke središnjice JRCC Piraeus da se na poziciji između otoka Krete i Cipra u grčkim vodama, nalazi motorna jahta „York Hollywood“, hrvatske zastave, kojoj se dogodio prodor mora, te je grčka središnjica pokrenula akciju traganja i spašavanja i uputila poziv u pomoć svim plovilima u blizini dojavljene pozicije pomorske nesreće.

Vezani članci Grčka prebacuje 700 migranata s Lezbosa - 1 Grčka prebacuje 2500 migranata s Lezbosa u kontinentalni dio zemlje, prvih 700 već je spremno za put Olujno nevrijeme u Grčkoj (Foto: AFP) - 1 Dramatične snimke s Krete: Bujica odnijela vozilo u kojem je bio 61-godišnji muškarac, tijelo je pronađeno nasukano

Na poziv se odazvao trgovački brod „Duke I“, zastave Panama, koji je dolaskom na poziciju prekrcao svih osam članova posade sa jahte u pogibelji, te nastavio sa njima prema luci Port Said u Egiptu, gdje su pristali danas oko 10 sati prije podne, utvrđeno je kako nitko od brodolomaca nije ozlijeđen.

Na motornoj jahti je bilo ukupno osam članova posade, od toga petero hrvatskih državljana: P.N (rođen 1968.), P.R (rođen 1971.), M.E. (rođena 1981.), I.D. (rođen 1948.) i M.S. (rođena 1970.), dok je od ostalo troje članova posade jedan državljanin Srbije N.C. (rođen 1984.), jedna državljanka Slovenije N.Dž.O. (rođena 1976.) i jedan državljanin Irske C.K. (rođen 1965.), javlja Ministarstvo pomorstva.

Detaljnije informacije o uzrocima ove pomorske nesreće hrvatska Središnjica u Rijeci dobiti će u službenom izvješću grčkoga JRCC-a iz Piraeusa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook