Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maltretiranje porukama

Prijavite neželjene SMS poruke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za svaki broj za koji se pokaže da su s njega slane promidžbene poruke bez odobrenja korisnika bit će trajno blokirani.

SMS poruke sa sadržajem neprimjerenim djeci i maloljetnicima učestale su u zadnje vrijeme, pa HAKOM poziva građane da ih prijave.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Poruka za AP na zagrebačkom podvožnjaku - 2 Tko je autor? Zanimljiva poruka Andreju Plenkoviću osvanula u Zagrebu, reagirao i Grbin

Iz HAKOM-a upozoravaju da poruke znaju biti izrazito vulgarne i uglavnom predstavljaju promidžbu za razne usluge s posebnom tarifom, a takve poruke dobivaju i djeca.

Uznemiravao Splićanke seksi SMS porukama

HAKOM je u suradnji sa sva tri mobilna operatora uspostavio novi postupak sprječavanja ove pojave. Svaki broj za koji se ukaže da su s njega slane promidžbene poruke bez prethodnog odobrenja korisnika bit će trajno blokiran.

Građani neželjene SMS poruke mogu prijaviti na nezeljeni.sms@hakom.hr.

U prijavi treba navesti broj s kojeg poruka poslana, datum i vrijeme primitka poruke, ime i prezime te broj primatelja poruke, kao i sadržaj poruke iz kojeg je vidljivo da se radi o oglašavanju.

Ako postoji mogućnost, u privitku prijave se može poslati i slika zaslona telefona s tekstom primljene poruke te informacijama o broju pošiljatelja i vremenu primitka poruke.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene