Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoji izbor

HAKOM: Evo što možete napraviti poskupi li telefoniranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poskupljenje, ističu iz agencije, mora biti transparentno za sve korisnike, a prethodno ih operatori moraju obavijestiti o ovim izmjenama ili putem sms-a ili u računu.

Tri najveća hrvatska telekoma još ne otkrivaju kako će reagirati na mišljenje Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) da građani ne smiju biti oštećeni poskupljenjem te imaju pravo raskinuti ugovore bez plaćanja naknada zbog raskida.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Dionice rekordna godina Hrvatski Telekom isplatit će dioničarima najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina

Jeidno iz Hrvatskog Telekoma kratko poručuju kako poštuju sve zakonske obveze pa će tako i ovu dok u VIP-u i Tele2 za sada šute. 

Ako telefoniranje poskupi, građani će imati izbor - raskinuti ugovor bez dodatnih troškova i kaznenih naknada. Raskidom s operaterom korisnici bi izgubili svoj dotadašnji broj telefona, no iz HAKOM-a poručuju kako postoje drugi načini kako i dalje zadržati isti broj.

'Ako se odluče za raskid ugovora u ovom slučaju, mogu otići kod drugog operatora i tražiti zahtjev za prijenos broja što ujedno znači raskid ugovora s prvim operaterom ili mogu s postojećim operatorom prelazak na neku možda jeftiniju tarifu', pojasnila je Marina Ljubić Karanović iz HAKOM-a.

Operateri najavljuju veće cijene, ali vi im možete doskočiti!

Poskupljenje, ističu iz agencije, mora biti transparentno za sve korisnike, a prethodno ih operatori moraju obavijestiti o ovim izmjenama ili putem sms-a ili u računu.

'Dovoljno težak udarac operaterima je samo povećanje nameta', ističu u HUP-u. Poručuju kako vlada stalno priziva strane investicije, a zatim ovakvim potezima odbija ulagače.

'S konstantnom promjenom investicijskog okvira i dodatnim nametima šalje se poruka da je nestabilno okruženje i šalje se poruka nemojte ulagati u Hrvatsku', zaključuje Adrian Ježina , iz HUP-ove Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti.   

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene