Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za njih sam ja presiromašan'

Haker se pohvalio na Facebooku, provalili u račun Ljube Jurčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se pretplatio na Stratforov informativni servis, hrvatski ekonomski stručnjak, Ljubo Jurčić nije ni slutio da će biti na meti hakera.

Nakon što se jedan haker pohvalio na Facebook stranici da je provalio u Startfor, krenula je istraga, a banke su blokirale račune ugroženih korisnika.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Bez rješenja Grabar-Kitarović: "Iz života ljudi treba izbaciti pojmove minimalne plaće ili dječjeg doplatka" Milan Bandić (Foto: Vijesti Nove TV u 14 sati) Ovo je kratkoročno rješenje Bandić kritizirao prijedlog porezne reforme: "Oni koji i nemaju neće dobiti – ništa!"

Jedan od pretplatnika informativnog servisa Startfora, agencije specijalizirane za prikupljanje i analizu podataka o globalnim političkim, sigurnosnim i ekonomskim kretanjima, je i Ljubo Jurčić.

'Kontaktirali su me iz banke i rekli da su ukradeni podaci te su karticu iz sigurnosnih razloga blokirali. Ali meni hakeri nisu ništa ukrali', rekao je Jurčić za Dnevnik.hr, te se našalio da je on za ove hakere 'presiromašan' i njegov račun nisu dirali.

S kartica su Anonymousi, koji navodno stoje iza ove akcije, ukrali oko milijun dolara. Ljubo Jurčić kaže kako karticom preferira kupovati na internetu proizvode s Amazona, ali sada mu je, iz sigurnosnih razloga, dnevni limit mnogo manji nego je bio prije hakiranja. Na meti hakera koji su provalili u Stratfor bili su još neki hrvatski političari i novinari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene