Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Promet je izrazito pojačan na autocestama A 1, A 2 Zagreb-Macelj i A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru mora, te na A 3 Bregana-Lipovac, u smjeru Lipovca, a kolone se počinju stvarati na Lučkom.


Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici danas do 11 sati u zemlju je ušlo 19.600 osoba, a izašlo 8.200 osoba, doznaje se od Postaje granične policije u Rupi. Promet cestama Primorsko-goranske županije je tijekom jutra i ranog poslijepodneva pojačan, a posebno na riječkoj obilaznici te na jadranskoj magistrali u pravcu juga i kvarnerskim otocima.

U Istru ušlo oko 75 tisuća gostiju

Vezani članci Gužva na prometnicama (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL ) Počele gužve: Kilometarske kolone na graničnim prijelazima i naplatnim kućicama Slika nije dostupna Evo kolike vas kolone čekaju na cestama

Preko triju istarskih graničnih prijelaza - Kaštela, Plovanije i Požane - od jučer do danas do podneva u Hrvatsku je ušlo 74.925 gostiju od toga 73.380 inozemnih turista, izvijestila je danas istarska policija. U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 33.776 putnika među kojima 28.680 stranih gostiju. Samo tijekom današnjeg dana do podneva je u Istru ušlo 33.765 stranih te 1.308 domaćih gostiju. Od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Nijemci, Austrijanci i Slovenci. Zastoja i gužvi u prometu nije bilo, a tijekom jutra u Istri su zabilježene samo četiri prometne nezgode, dvije u Umagu te po jednu u Bujama i Puli u kojima je nastala samo materijalna šteta. U dvije od tih nesreća sudjelovali su strani turisti.

Promet pojačan

Duža kolona vozila kreće se Zagrebačkom obilaznicom (A 3) od čvora Jankomir prema naplatnim kućicama Lučko i dalje prema Karlovcu. Zbog pojačanog priljeva vozila kod čvora Oštrovica na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb iz smjera Zagreba, vozi se povremeno i usporeno u koloni prema otoku Krku. Zastoji su mogući na dionicama na kojima su u tijeku radovi. HAK upozorava vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, između odmorišta Ježevo i čvora Ivanić Grad (od 60. do 64. kilometra) u smjeru istoka vozi se jednim trakom, zbog radova. Do 5. srpnja, državnom cestom D 60, kroz mjesto Krivodol (Cista Provo-Imotski), zbog radova, promet je reguliran semaforima i povremeno dolazi do zastoja. Mogući obilazni pravci su na županijskoj cesti, Proložac-Studenci-Lovreć, županijskoj i državnoj cesti D 62, Poljica-Zagvozd-Šestanovac te autocestom A 1, čvor Zagvozd-čvor Šestanovac.

Nema zabrana prometovanja na autocestama te Ličkoj magistrali

Do 18 sati, za sav promet bit će povremeno zatvarana dionica državne ceste D 31 (Pokupsko-Glina), u naselju Pokupska Slatina, zbog razminiravanja. Vozila se propuštaju po 15 min prije punog sata. Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, danas je do 14 sati, a bit će i u sutra od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama, D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija) i D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama, te na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.

Danas će zbog radova za sav promet biti zatvorena brza cesta Solin-Klis od 18 do 18,30 sati i od 21 do 21,30 sat. Obilazak je starom kliškom cestom. Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.