Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u prometu

HAK izdao važno upozorenje: Ceste zatvorene do daljnjeg, za putnike otvoreni prihvatni centri

Snijeg u Gorskom kotaru
Snijeg u Gorskom kotaru Foto: Snijeg u Gorskom kotaru/Cropix
Zbog nevremena od 14:30 sati nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, javlja Hrvatski autoklub.

Hrvatski autoklub (HAK) obavještava da su pojedine prometne linije zatvorene.

U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu, izvijestili su u nedjelju iz Ravnateljstva Civilne zaštite RH.

Ravanteljsvo je izvijestilo kako je nakon toga otvorilo još jedan prihvatni centar. Putnicima je na raspolaganju i prihvatni centar u Gospiću, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane), gdje uz okrepu također postoji mogućnost smještaja.

Zbog prometnih nesreća prekinut je promet na državnoj cesti Obrovac-Gračac (DC27) - (prepriječeno teretno vozilo), a vozi se jednim trakom, naizmjence, na dionici Kistanje-Knin u mjestu Radučić (DC59).

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozače se poziva na strpljenje.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te u unutrašnjosti.

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima se savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Pročitajte i ovo Snježna oluja pogodila Kaliforniju - 6 KAOS U PROMETU Snježna oluja pogodila i Kaliforniju: Više od 120.000 ljudi bez struje, u San Franciscu najniža tempeatura u 132 godine

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, Paški most i Krčki most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, dionici autoceste A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Sljemenska cesta zatvorena je sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.

Pročitajte i ovo Snijeg u Gorskom kotaru Nevrijeme u Hrvatskoj FOTO Kad zima pokaže zube: Snijeg, kiša i vjetar stvorili brojne probleme - mnogi ostali bez struje, stabla se rušila na automobile...

Na širem području Pule i Labina poziva se vozače na pojačan oprez, zbog stabala na kolniku i granja.

Zbog vjetra, u prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; katamaranske linije: Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Sobra-Šipanska Luka-Dubrovnik, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Milna-Rogač-Split; brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar. 

Katamaranska linija 9403 Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel. Trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Danas će trajekt na liniji Split-Vis isploviti iz Splita u 19,30 sati, umjesto u 19 sati.

Na više graničnih prijelaza čeka se na ulaz u zemlju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene