Velike gužve kod naplatnih kućica Lučko - 1
Velike gužve kod naplatnih kućica Lučko - 1 Foto: Tomislav Miletic/Pixsell

Od ranog jutra gužve prema moru i na graničnim prijelazima.


Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac te na pojedinim graničnim prijelazima. HAK vozače savjetuje da zbog čestih usporavanja i vožnje u koloni pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Vezani članci Radovi na cesti, ilustracija Vozači oprez: Radovi na A4, a zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali nova regulacija Gužve u Hrvatskoj - 1 HAK upozorava: Zbog pojačanog prometa moguće su gužve, zastoji i kolone na cestama diljem zemlje

Kolona vozila stvara se na prilazima prema Dubrovniku, dok je kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona duga oko 1 km. Zbog pojačanog prometa u smjeru Lipovca između čvora JANKOMIR i čvora LUČKO u smjeru NP Lučko kolona vozila proteže se oko 5 km, te u smjeru Bregane između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru NP Lučko kolona vozila proteže se oko 2 km; kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 8 km, javlja HAK. 

Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku s Mađarskom i izlasku sa Srbijom.

Gotovo na svim graničnim prijelazima čeka se od 30 do sat i pol vremena. Na Bajakovu se čeka i do 5 sati. 

HAK javlja o više prometnih nesreća na A1.

-prometna nesreća na autocesti A1 kraj čvora DONJA ZDENČINA u smjeru Dubrovnika;
-prometna nesreća na autocesti A1 na 239+000 km između čvora SVETI ROK i čvora MASLENICA u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h
-prometna nesreća na autocesti A1 na 208+500 km između čvora GORNJA PLOČA i čvora SVETI ROK u smjeru Dubrovnika
-vozilo u kvaru na autocesti A1 na 5+000 km između naplatne postaje DEMERJE i čvora DONJA ZDENČINA u smjeru Dubrovnika promet se vodi po dvije prometne trake.

Detaljan pregled pogledajte OVDJE.