Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pod svaku cijenu'

Hajdaš Dončić smijenio direktoricu ZL Zadar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Siniša Hajdaš Dončić donio je odluku te na Skupštini Zračne luke Zadar smijenio Katicu Pupić Bakrač, direktoricu te državne tvrtke.

'Na danas održanoj Skupštini Zračne luke Zadar dužnosti direktorice Zračne luke Zadar razriješena je dosadašnja direktorica Katica Pupić Bakrač, a obnašateljicom dužnosti-direktoricom imenovana je Irena Ćosić. Zračna luka Zadar će uskoro raspisati natječaj za direktora.

Irena Ćosić je zaposlenica Zračne luke Zadar od 1996. godine, te je tu obnašala dužnosti pomoćnice direktora za obnovu i razvoj i rukovoditeljice službe izgradnje i razvoja', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane Volodimir Zelenski Traži pozitivan stav Dok kruže glasine o Zalužnijevoj smjeni, Zelenski objavio: "Planiram veći zahvat od smjene samo jedne osobe"

Pupić Bakrač je još u petak na konferenciji za medije, izvijestila novinare kako je skupština održana danas, sazvana na protuzakonit način, suprotan odredbama društvenog ugovora. 'Da se moja smjena želi provesti pod svaku cijenu, pokazuje i činjenica da resorni ministar predlaže Skupštini da donese odluku o mojem opozivu bez prethodne suglasnosti vladinog povjerenstva i bez pozitivnog mišljenja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom', kazala je Pupić Bakrać.

>> Obećano - ispunjeno: Hajdaš Dončić predložio razrješenje direktora

'Neosporno je da ministar može smijeniti bilo kojeg direktora poduzeća čiji je većinski vlasnik država, ali se to mora provesti na zakonom propisani način', poručila je.

Pupić Bakrač je još jednom istaknula da se u njenom slučaju ne radi ni o kakvom neposluhu oko ne vraćanja bonusa, obzirom da tzv. naputak Vlade o neisplati varijabilnog dijela plaće nitko nije vidio budući da takav ne postoji. Podsjetila je i kako će zadarska zračna luka i ovu godinu završiti s rekordnim prometom i rastom od 28 posto, dok se i u idućoj sezoni očekuje rast od najmanje 25 posto. (Media Servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene