Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u Pločama se susreo s dubrovačko-neretvanskim županom i dubrovačkim gradonačelnikom, te je ponovio stajalište Vlade kako se Pelješki most definitivno neće graditi.


Na pitanje kada će do Dubrovnika stići autocesta, ministar je poručio da se odgovor na takva pitanja treba potražiti u Hrvatskim cestama.

Vezani članci Andrej Plenković i Li Keqiang obišli gradilište Pelješkog mosta (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Hrvatski i kineski premijer na gradilištu Pelješkog mosta, Plenković: "Ovaj most značit će nesmetan prolaz do hrvatskog juga" Slika nije dostupna Ministar prometa BiH: Neum nećemo izolirati ni dijeliti

Također, ministar Hajdaš Dončić kazao je kako je apsolutni prioritet Neumski koridor. Ipak, na pitanje po kojim uvjetima će se graditi, i što znači bosanskohercegovački zahtjev za napredno korištenje Luke Ploče nije bilo odgovora.

"Ponavljam, prioritet Vlade je tzv. Neumski koridor. Dakle, kratkoročno sigurno nećemo graditi Pelješki most, jer je Hrvatska mala zemlja, Hrvatska je siromašna zemlja i nemamo 4 milijarde kuna trenutno za izgradnju Pelješkog mosta", poručio je Dončić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.