Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio autentičnost maila

Hajdaš Dončić: Moji pomoćnici su dobri dečki, ali neiskusni, a Šams je istrčao pred rudo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić, komentirao je mail iz lipnja kojim je Krunoslav Šams obavijestio Zračnu luku Zagreb o svom imenovanju na mjesto za koje je natječaj raspisan prije dva dana.

Iako je natječaj raspisan prije dva dana, mailovi koje donosi Jutarnji list otkrivaju kako je ministar Hajdaš Dončić još krajem lipnja za tu dužnost odabrao Krunoslava Šamsa. 'Na jučerašnjem sastanku Ministar je donio odluku da se Jedinica za upravljanje projektom izgradnje novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb formira u Zračnoj luci Zagreb d.o.o. Nadalje odlučeno je da ću ja rukovoditi jedinicom i da prelazim u Zračnu luku Zagreb u stalni radni odnos sa rješenjem zamjenika direktora', piše u mailu. 

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno'' Slika nije dostupna 'Nije to uhljebljenje' VIDEO: Pogledajte kako je premijer naširoko objasnio imenovanje u Zračnoj luci Zagreb

U telefonskom razgovoru Krunoslav Šams poručio nam je kako ne želi komentirati cijeli slučaj. Sporni mail prvo je poslan na adresu zračne luke, a odluku o Šamsovu imenovanju proslijedili su i ministrovi pomoćnici. 'Kolega Simonić, Odluka je ministra da se kolega Šams zaposli kao zamjenik direktora u ZLZ. Molim te da, kao nadležni pomoćnik, organiziraš izvršenje', stajalo je u tom mailu.

Hajdaš Dončić potvrdio je autontičnost dokumenta. 'Da, mail je autentičan i ja tu nemam što skrivati, meni je žao što su moji pomoćnici koji su, ja ću reći, dobri dečki, ali nemaju političkog isustva. Gospodin Šams je dobar radnik, dobar stručnjak, ne govorimo o političkim imenovanjima nego o stručnom imenovanju i on je sam sebe vidio na tom mjestu. Naravno da je to ljudska ambicija koju ja ne osporavam, on je krenuo s dobrom namjerom. Nažalost, istrčao je malo pred rudo', rekao je Hajdaš Dončić.

>> Javio Zračnoj luci Zagreb da ga je Hajdaš Dončić imenovao, a natječaj tek raspisan

Hajdaš je naglasio da natječaj još uvijek traje te tako još nije određeno tko će biti imenovan na spomenuto mjesto. Kako je rekao, ako se javi netko bolji od Šamsa, bit će izabran, a ako se ne javi, Šams ili Nižetić imaju najveće šanse da budu izabrani. Ovo nije, kako je rekao, kadroviranje tipa 'barba Luka' niti se radi o namještenom natječaju.

Ministar je rekao da je Šams osoba koja je cijelo vrijeme bila implementirana u provođenje samog koncesijskog ugovora i osoba uz možda dvije ili tri osobe u Hrvatskoj koja najviše zna o koncesijama.

Hajdaš Dončić kaže da se radi o vrlo složenom projektu gdje mora biti imenom i prezimenom osoba koja će biti odgovorna za sam projekt, a da ako u Hrvatskoj postoji još neka osoba koja ima dobre reference kao što imaju dvoje ili troje ljudi u ministarstvu koji su radili na tom projektu, oni će se javiti na taj natječaj i bit će izabran najbolji.

Zbog manjka političkog iskustva Dan Simonić i Oliver Kumrić neće biti sankcionirani.

Ostaje jedino pitanje tko je, zapravo, istrčao pred rudo - dobri dečki bez političkog iskustva, izgledni kandidat, ili ministar koji je odabrao najboljeg kandidata i prije natječaja. Bit će zanimljivo vidjeti i kako će na sve reagirati predsjednik Vlade Zoran Milanović. Ljestvicu je u slučaju Mirele Holi podigao visoko. Kad su se, pak, pojavili mejlovi iz resora Radimira Čačića - stao je u njegovu obranu. Kakva li će pravila vrijediti za Hajdaša Dončića?

Podsjetimo, iako je natječaj za zamjenika direktora za koncesiju Zračne luke Zagreb raspisan prije tek dva dana, o njemu je, prema Jutarnjem listu, odlučeno je još u lipnju.

U tamo objavljenim mailovima stoji kako je ministar Siniša Hajdaš Dončić na to mjesto postavio Krunoslava Šamsa, koji je prije mjesec i pol dana pravnu službu Zračne luke obavijestio kako je imenovan od strane ministra.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene