Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pospremanje u HAC.u

Radnika prijavili DORH-u zbog nedolaska na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ništa od pospremanja u Hrvatskim autocestama koje očekuje javnost.

Umjesto toga u toj javnoj tvrtki krenulo je međusobno optuživanje. Pomoćnik direktora sektora za održavanje kojeg se prozivalo za nepravilnosti pri zapošljavanju, Željko Krapljan, na optužbe sindikata odgovara optužbama. Tvrdi da Mijat Stanić koji je prvi progovorio o raznim nepravilnostima u HAC-u iskorištava sindikalni položaj i ne ispunjava radne obveze.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> Predsjednik Uprave HAC-a: Mirno spavam

>> VIDEO: Dao sam 2 tisuće eura mita u HAC-u

Potvrđuju to, kaže Krapljan, nalazi 'slučajno ili ne' jučer završene interne istrage. Ona nije provedena i za Matu Šarčevića, kojeg je USKOK-ov pokajnik optužio za uzimanje mita, a koji radi u Krapljanovom sektoru. Krapljan je s tim problemom upoznao i Državno odvjetništvo. 'Smatram da DORH mora s tim biti upoznato jer je ovdje učinjeno niz proceduralnih grešaka i želim da se utvrdi tko stoji iza njega. Da li je to prvonadređeni da li je to netko drugi, treći tako dalje, očito da ekipa organizirano stoji iza njega', rekao je Krapljan.

Sever: Nisam još čuo da se radnik zbog izostanka s posla prijavljuje DORH-u

'Ja njega osobno poznajem, ali mislim da su to montaže, igre', kaže Krapljan. Samo igrom, prozvani sindikalac smatra i Krapljanove optužbe. 'Ovakvo čiščenje nepravilnosti unutar HAC-a drugi sindikalisti drže farsom', rekao je Stanić. 'Ovo je apsolutno neuobičajeno. Nisam čuo da je do sad ijedna tvrtka zbog toga što bi teretila bilo kojeg od svojih radnika, bilo da je riječ o sindikalcu ili radniku koji obavlja redovito poslove da bi zbog njegovog izostanka s posla odlazila u Državno odvjetništvo', rekao je Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata. Na jučerašnji Prskalov poziv upomoć reagirao je i Stanić. Upravi i DORH-u proslijedio je saznanja o koruptivnom namještanju posla jednom manjem izvođaču radova iz Slavonskog Broda kojeg je također prevario Mato Šarčević. Antikorupcijska metla istražitelja u HAC-u ima sve više posla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene