Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili druge ugovore

HAC ONC smijenio četiri osobe zbog prometnih gužvi tijekom uskršnjih praznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) smijenila je četiri osobe zadužene za sigurnost prometa i tehničke poslove zbog prometnih gužvi na autocesti tijekom uskršnjih praznika, objavljeno je u srijedu iz te kompanije.

Smijenjeni su pomoćnik direktora Sektora za sigurnost i promet, šef odjela za promet i upravno tehničke poslove, šef pravca operativne jedinice pravca južna Hrvatska, te voditelj tehničke jedinice, objavio je HAC ONC, dodavši da sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka nije u mogućnosti objaviti imena opozvanih radnika.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Gužve na Lučkom Hoće li riješiti problem? Ovo je plan za manje gužve na Lučkom: Pogledajte što se sve mijenja kod ulaza na autocestu

Svim smijenjenim djelatnicima ponuđeni su drugi ugovori o radu u skladu s njihovom stručnom spremom, dok su na njihova radna mjesta imenovani radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti i koje su predložili njihovi neposredni rukovoditelji.

"HAC ONC završio je analizu događaja od 28. ožujka te je slijedom utvrđenih činjenica i na prijedlog neposredno nadređenih donesena odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za održavanje autocesta", stoji u priopćenju.

U HAC ONC-u ističu da je odluka o kadrovskim promjenama donesena na temelju činjenica koje ukazuju da se u određenim segmentima navedenog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti vezane za sigurnost prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu sa svim pravilima struke.

"Kadrovskim promjenama želimo povećati efikasnost u ispunjenju radnih zadataka i dužnosti zaposlenih u HAC ONC-u s najvažnijim ciljem, a to je sigurnost prometa na autocestama kako bi osigurali nesmetano korištenje prometnica i ostalih infrastrukturnih objekata koje održavamo", objavila je kompanija.

Također, HAC ONC se još jednom ispričao korisnicima kojima su radovi na autocesti prouzročili poteškoće i produžili putovanje. Gužve na Dalmatini ispred tunela Sveti Rok na Uskrsni ponedjeljak nastale su zbog sanacije oštećenog šahta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene