Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik varaždinskog HNS-a i gradonačelnik Goran Habuš rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare da je nekoliko članova varaždinske Narodne stranke – reformista, među kojima i vijećnici u mjesnim odborima, napustilo tu stranku i priključilo se HNS-u te da će još pedesetak to učiniti idućih dana.


Dosadašnji predsjednik Reformista u 5. mjesnom odboru i član Vijeća tog mjesnog odbora Nenad Rožić potvrdio je da su on i, kako je rekao, još nekolicina prešli u HNS. Kao glavni razlog prelaska naveo je nezadovoljstvo jer se u u Reformistima, kako je rekao, nakon odličnih rezultata na izborima za mjesne odbore više nije radilo na projektima, već samo na sukobima s političkim suparnicima.

Vezani članci Andrej Plenković održao je govor u Arheološkom muzeju nakon uvjerljive pobjede Glasnogovornik Vlade objavio tko će podržati HDZ: "Premijer je obavio inicijalni krug konzultacija..." Slika nije dostupna Radimir Čačić "oprao" HNS: "Gospodo, izađite na izbore samostalno. Ne potpisujte zakletve"

Imena onih koji prelaze u HNS Habuš nije želio iznositi jer su navodno izloženi velikom pritisku i prijetnjama unutar svoje stranke, ali je kazao da se radi o pedesetak ljudi, možda i više, i to iz 1., 4., 3. i 6. mjesnog odbora Varaždina.

Čačić najavio potporu koaliciji Hrvatska raste: 'Novi izbori su najlošija opcija'

Kako se neslužbeno se doznaje, zbog pritisaka i prijetnji neki od onih koju su prešli u HNS odustali su od dolaska na današnju konferenciju za novinare.

Prelazak iz Narodne stranke - reformista u HNS je kasnije potvrdio predsjednik 1. mjesnog odbora Centar Robert Roth. Rekao je da je već podnio ostavku i da je novi član HNS-a, kao i još jedan vijećnik tog mjesnog odbora. Dodao je da se iz Narodne stranke - reformista u tom mjesnom odboru ispisalo dvadesetak članova, ali ne zna hoće li se priključiti HNS-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook