Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Splitu nakon osam godina

Ivica Rajić: Želim se vratiti obitelji i pokušati nadoknaditi izgubljeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik postrojbe HVO-a Ivica Rajić, haaški osuđenik koji je pušten na slobodu iz zatvora u Madridu, kasno navečer stigao je u splitsku zračnu luku gdje ga je dočekala supruga sa djecom.

'Želim se vratiti u obitelj i pokušati nadoknaditi izgubljeno', izjavio je Rajić u splitskoj zračnoj luci. Na upit kako se osjeća na slobodi, on je odgovorio: 'Nakon osam godina u zatvoru možete misliti kako mi je'. Pri tomu je odbio komentirati haašku osudu na višegodišnju kaznu zatvora rekavši da ne želi o tomu govoriti.

Rajića je Haaški sud osudio na 12 godina zatvora zbog pokolja muslimana u Stupnom Dolu u srednjoj Bosni počinjenog 1993. godine. On je u četvrtak pušten na slobodu iz zatvora Navalcalnero u Madridu gdje je proveo zadnje četiri godine. Rajić je pušten na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne, što je praksa Haaškog suda.

Na odsluženje zatvorske kazne Rajić je u Španjolsku iz Scheweningena prebačen 2007. godine. On je 2005. godine na Haaškom sudu priznao krivnju za sudjelovanje u napadu na selo Stupni Do u listopadu 1993. godine, te se je ispričao obiteljima stradalih i izrazio sućut 'za bol koju trpe zbog gubitka najmilijih'. (Hina)

Pročitajte i ovo Nalazište Pred sezonu Antičko otkriće u Stobreču: Pred arheološkim iskapanjima izranja 3000 godina stara povijest Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene