Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haag: Zatvor i 50 tisuća eura kazne za Margetića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Međunarodnoga kaznenog suda za područje bivše Jugoslavije (ICTY) zatražilo je šestomjesečnu zatvorsku kaznu za Domagoja Margetića te plaćanje novčane kazne od 50 tisuća eura.

Tužiteljstvo ICTY-a je to potvrdilo u dokumentu objavljenom 12. siječnja na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Margetić ponovno štrajka glađu Slika nije dostupna Presuda Domagoju Margetiću 7. veljače

Udruga "Jedino Hrvatska", čiji je Margetić tajnik, u priopćenju koje je potpisao predsjednik Milovan Šibl, navodi kako smatraju da je svako zatvaranje novinara zbog objavljivanja istine nedopustivo i neprimjereno demokratskom svijetu. 

Također drži da Margetić ničim nije bio obvezan čuvati haaške tajne te da mu profesionalna novinarska etika ne dopušta da javnosti taji društveno relevantne obavijesti.

Suđenje u Haagu slobodnom novinaru Margetiću zbog objave identiteta zaštićenih svjedoka prekinuto je 30. studenoga jer je isteklo vrijeme predviđeno za postupak. 

Sudsko vijeće tada je najavilo da će odrediti novi nadnevak za nastavak suđenja na kojem optuženi Margetić treba dovršiti iskaz, a tužitelji i obrana iznijeti završne riječi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene