Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada odbacila tvrdnje o pritisku na Haag

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik hrvatske Vlade, Ratko Maček, odbacio je danas svaku tvrdnju da je Hrvatska diplomatskom akcijom nakon presude "vukovarskoj trojici" pokušala provesti pritisak na neovisnost tog suda.

Vlada još nije dobila pismo koje je predsjednik Haškog suda, Fausto Pocar, poslao UN-u, te ga stoga ne želi ni komentirati, rekao je Maček.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Istaknuo je, međutim, da je "Hrvatska u svim akcijama postupala u skladu s međunarodnim pravom, kao suverena članica UN-a i osnivač Haškog suda".

Mediji su izvijestili da se Pocar u pismu UN-u požalio na pritisak Hrvatske na neovisnost Haškog suda, zbog presude Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću.

Pocarovo pismo još nije dobio ni Ured Predsjednika RH, a u Uredu kažu kako, dok ne dobiju pismo, ne žele komentirati informacije o njegovu sadržaju .

Premijer Ivo Sanader ovoga je tjedna u pismu Glavnom tajniku UN-a, koje je postalo službenim dokumentom Ujedinjenih naroda, kao i u susretima i razgovorima s nekoliko europskih premijera, uključujući i njemačku kancelarku A. Merkel, te pismu predsjedniku Haškog suda Pocaru, iznio argumente o neprihvatljivosti i odbijanju presude vukovarskoj trojici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene