Udarni je turistički vikend na hrvatskim autocestama, pa se nanekim dionicama treba oboružati strpljenjem i oprezom.

Galerija


Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza, javlja Hrvatski autoklub.

Vezani članci Pada snijeg Stiže nam prvi ovogodišnji snijeg, evo gdje će ga pasti i do 20 centimetara Pijani - 1 Vikend su priveli kraju mamurlukom, a tek sada shvaćaju zašto

 

Pred naplatom Lučko u smjeru mora kolona vozila iz smjera Jankomira (A3) je oko 1 km, a iz smjera Buzina (A3) oko 2 km; pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km; na naplati Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Između Zagreba i Bosiljeva povremeni zastoji i vožnja u koloni u smjeru mora; kod čvora Perušić u smjeru Splita kolona je oko 4 km.

Između odmorišta Jadova i tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika vozi se u koloni koja je u stalnom pokretu uz povremena usporavanja brzine kretanja. Između tunela Sveti Rok i čvora Skradin, povećana gustoća prometa u oba smjera.

 

Pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije, kolona vozila koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon je oko 3 km.

Pred tunelom Učka i čvorom Matulji u smjeru Rijeke vozi se u koloni..

 

Pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije, također kolona vozila.

 

 

Što s etiče otoka Krka, kolona prema otoku je oko 500 m; a prema kopnu oko 4 km. Pred rotorom Šmrika iz smjera autoceste A7 prema otoku Krku, kolona vozila.

 

Jak vjetar usporava promet i na dionicama autocesta: A1 između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, čvora Otočac i tunela Sveti Rok i autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Velika Kopanica, javlja HAK.