Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon produženog vikenda mnogi se vraćaju kućama. No, nekima se povratak itekako odužio, jer kod tunela Sveti rok čeka se u koloni dugoj osam kilometara.


Naime, kroz tunel se vozi samo jednom trakom zbog sanacije šahta. Veće gužve zbog toga se očekuju u večernjim satima, a HAK sve vozače poziva na strpljenje i oprez.

Vezani članci Muškarac u Sesvetama pao u šaht i preminuo Tragedija u Sesvetama: Muškarac pao u šaht i preminuo Slika nije dostupna Poštujte ograničenja u hrvatskim tunelima

"U tunelu Sveti Rok izvode se radovi sanacije revizionog okna (šahta), a s obzirom da se radi o izvanrednom događaju, sanaciju nije bilo moguće odgoditi zbog sigurnosti korisnika. Zaprimivši brojne komentare korisnika kako u zoni radova nema vidljivih radova pa tako ni radnika, obavještavamo vozače da su radovi sanacije završeni, ali je u tijeku proces strvrdnjavanja betona te stoga promet nije moguće pustiti u punom profilu", stoji u priopćenju Hrvatskih autocesta (HAC).

Na ostalim cestama, srećom, povratak kućama protječe bez kolona. Duže se čekalo uglavnom na graničanim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, oko pola sata. Iz HAK-a ipak upozoravaju, nakon produženog vikenda na put krenite odmorni, a poseban je oprez nužan zbog vremenskih uvjeta.

Nakon praznika, danas je dan povratka sa svih krajeva svijeta. U osječkim vlakovima mjesta je bilo za sve, no na nekim relacijama prema Zagrebu uvodile su se dodatne autobusne linije.

Gotovo pola milijuna školaraca, nakon praznika, sutra će opet u školske klupe. Produženi vikend mnogima je bio prilika za dobar odmor. No bit će ovo kratki radni tjedan.