Promet prema moru, ali i unutrašnjosti ovaj je vikend veoma sličan onom pretpandemijskom, iz 2019. godine. Tijekom dana kolone su bile duge i po nekoliko kilometara.


Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan odgovara na pitanje znače li pune ceste i pun proračun. 

Vezani članci Središte Zagreba zatvoreno za motorna vozila - 3 Idite tramvajem: Danas ne možete autom u centar Zagreba Velike gužve kod naplatnih kućica Lučko - 7 Brojke bolje nego prije korone: Pogledajte koliko je porastao promet na autocesti kod Lučkog

"To bi moglo biti tako, no konkretno ćemo znati tek u ponedjeljak kada HAC podvuče crtu", kazala je javljajući se s naplatnih postaja Lučko.

Istaknula je kako će brojke sigurno biti bolje nego prošle godine, a hoćemo li nadmašiti 2019., posljednju pretpandemijsku godinu, u kojoj je zadnji put sve bilo normalno?

"Podaci za tu godinu su zaista odlični – tada su Hrvatske autoceste prvi put u svojoj povijesti zaradile više od tri milijarde kuna i njihovim prometnicama prošlo je više od 61 milijun automobila. Dakle, do kraja godine ćemo vidjeti hoćemo li uopće tome moći konkurirati", kazala je Buljan.

Cestarine su ove i prošle godine bile nešto niže, nije bilo povećanih ljetnih cestarina.

"Na taj način Vlada je izašla u susret i građanima i turistima kako bi jeftinije mogli otputovati na more", kazala je Petra Buljan i izvijestila kako je tijekom subote kroz naplatne postaje Lučko prošlo 34.712 automobila, što je za oko 200 automobila manje nego 2019. godine, ali za četvrtinu više nego lani. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr