Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Uskrsa

Gužva u ribarnicama: Unatoč recesiji, velika potražnja digla cijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolička crkva na Veliki petak propisuje obvezni post i nemrs, pa je na predblagdanskom stolu mnogih građana danas neizostavno bila riba. Očekivano, u ribarnicama je vladala velika gužva. Široka ponuda, ali i raznolike cijene, koje zbog recesije nisu nimalo snižene.

Trgovci u ribarnici na zagrebačkom Dolcu osobito vole posne dane. Riba se danas, kažu, prodavala više nego bilo koji drugi dan u godini. Ponuda velika, kao i raspon cijena. Dobro je išla sva riba - i škarpina za 200 kuna po kilogramu, i jeftinija riječna riba, ali najbolje ipak orada i brancin, po cijeni od 50 do 80 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Andrej Plenković Stigao odgovor Plenković: "Milanović je potpuno irelevantan"

Gužva je bila i u riječkoj ribarnici. Već iza podneva nestalo je plave ribe, a Riječanima ni cijene nisu bile po volji. Nisu zadovoljni ni ribari - 60 posto ribe koju jedemo dolazi iz uvoza, kažu u ribarskom sindikatu. Domaćim ribarima najteže se probiti do trgovačkih lanaca. 'Posebno je kritična situacija sa smrznutom ribom koja danas sve više participira kod hrvatskih kupaca, a ta riba je gotovo u devedeset posto slučajeva uvoznog porijekla', objašnjava Petar Baranović iz Sindikat ribara.

Za to ne mare oni koji traže jeftiniju ribu, a kupci koji ne gledaju na cijenu gledaju na podrijetlo. Ako već jedu skupu ribu, neka onda bude jadranska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene