Po novome Milan Bandić traži tri podzemne garaže i crkve, nove stanove i velike nebodere u užem centru grada umjesto parkova i sportskih rekreacijskih zona.


Bandićeve izmjene Bandićeva GUP-a trebale bi promijeniti kartu Zagreba. Po novome traži tri podzemne garaže i crkve, nove stanove i velike nebodere u užem centru grada umjesto parkova i sportkih rekreacijskih zona.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević: "Milan Bandić je sada kao ranjena životinja, teško predvidljiv i opasan. Gleda može li ići do kraja u rat s HDZ-om" Milan Bandić Milan Bandić ispričao se svima kod kojih se pozivao doma da provjeri odvajaju li otpad: ''Neću to više nikad reći''

Uz 71 amandman gradonačelnika, 15 je još uložio i HDZ pa ih je ukupno sada 86. O njima se treba očitovati Ministarstvo graditeljstva. Struka je nezadovoljna.

"Najspornije je zapravo što se to to sve može uopće događati na taj način. Znači, činjenica da nakon svih javnih rasprava nakon što su sve stručne službe uključujući i stručne službe Grada Zagreba i Ministarstva utvrdile konačni prijedlog Generalnog urbanističkog plana koji po nama nije bio dobar, nije bio u skladu sa zakonom, pojavilo se ovo, da mi imamo sada stotinu tisuća kvadrata prenamjene zelenih, pretežito zelenih površina u stambene, stambeno-poslovne.

To je praksa koja postoji, koja je po zakonu moguća, ali nije nikako dobra jer u principu mi sad nemamo nikakvu kontrolu nad tim što će se sad dogoditi", kaže Ivan Križić iz Društva arhitekata Zagreb.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr