Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ PRIJEPORA

Bandićeve izmjene GUP-a mogle bi potpuno promijeniti lice Zagreba: "Stotine tisuća zelenih kvadrata prenamjenjuje se u stambene"

Po novome Milan Bandić traži tri podzemne garaže i crkve, nove stanove i velike nebodere u užem centru grada umjesto parkova i sportskih rekreacijskih zona.

Bandićeve izmjene Bandićeva GUP-a trebale bi promijeniti kartu Zagreba. Po novome traži tri podzemne garaže i crkve, nove stanove i velike nebodere u užem centru grada umjesto parkova i sportkih rekreacijskih zona.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

Uz 71 amandman gradonačelnika, 15 je još uložio i HDZ pa ih je ukupno sada 86. O njima se treba očitovati Ministarstvo graditeljstva. Struka je nezadovoljna.

"Najspornije je zapravo što se to to sve može uopće događati na taj način. Znači, činjenica da nakon svih javnih rasprava nakon što su sve stručne službe uključujući i stručne službe Grada Zagreba i Ministarstva utvrdile konačni prijedlog Generalnog urbanističkog plana koji po nama nije bio dobar, nije bio u skladu sa zakonom, pojavilo se ovo, da mi imamo sada stotinu tisuća kvadrata prenamjene zelenih, pretežito zelenih površina u stambene, stambeno-poslovne.

To je praksa koja postoji, koja je po zakonu moguća, ali nije nikako dobra jer u principu mi sad nemamo nikakvu kontrolu nad tim što će se sad dogoditi", kaže Ivan Križić iz Društva arhitekata Zagreb.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene