Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvao val pri uplovljavanju

Gruški zaljev: Kruzer oštetio nekoliko brodica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kruzer Osterdam nizozemske zastave jutros je prilikom uplovljavanja u Gruški zaljev izazvao val koji je oštetio nekoliko brodica.

Vlasnici za sada šest brodica prijavili su oštećenja koja su nastala uplovljavanjem 285 metara dugog kruzera Osterdam jutros u 7,30 sati, doznaje se u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Prema izjavi očevidaca, ulaskom u luku Dubrovnik iza sportske lučice Orsan na području Solitudo, brod je uslijed jake bure jače zavezao brodskim motorima i pramčanim propelerima, te je došlo do velikog vala, koji je oštetio brodice.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Ilustracija odbile ga dvije luke Kruzer s 3000 putnika u karanteni: Strahuje se od opasne zarazne bolesti - plave smrti

Prema izjavama lučkih pilota i zapovjednika krusera, brod nije udario u morsko dno, što su kasnije utvrdili i ronioci. Lučka kapetanija je osim usmene izjave od zapovjednika broda zatražila i pismeno očitovanje, kako bi se putem agenta broda, tvrtke Jadroagent, mogla nadoknaditi šteta vlasnicima oštećenih brodica. Sukladno propisima u RH vlasnici oštećenih plovila na moru imaju rok 24 sata za prijavu nastalih šteta, kazala je glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene