Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema razlike

Grujić: HDZ i HSU koristili novce iz iste torbe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Bloka umirovljenici zajedno danas su na konferenciji za novinare upitali kako je saniran dug od 150 tisuća kuna nastao kod izborne kampanje 2007. u izbornoj jedinici predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvana Hrelje te su pozvali USKOK i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da 'uđe' u HSU.

'Tvrdim da gospodin Bajić treba ući HSU jer u ovom trenutku nema nikakve razlike između HDZ-a i HSU-a jer su iz iste torbe koristili novce', kazao je koordinator Bloka umirovljenici zajedno i predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske (SUH) Lazar Grujić na konferenciji za novinare u sjedištu te stranke u Zagrebu.

Grujić je iz HSU-a izašao 2007. zbog neslaganja sa Hreljom koji je, tvrdi Grujić, 'radio samostalno i nije uvažavao institucije stranke ni procedure', a nakon izbora je, kaže, 'poslužio kao zec koji lovcima omogućava da privuku ostale.'

Hrelju je nazvao političkim trgovcem pitajući tko je platio kamione promidžbenog materijala koji su dolazili u HSU i optužujući ga da je HSU prodao HDZ-u odnosno Sanaderu.

'Novac nije dan na lijepe oči već u svrhu lažiranja parlamentarnih izbora 2007.', kazao je i ocijenio da je Hrelja za SUH, dok se ne dokaže suprotno, politički trgovac koji zagađuje čestitost bavljenja politikom te još jednom pozvao USKOK da uđe u HSU i ispita koliko su dobili novaca.

Predsjednik Bloka Milivoj Špika je ustvrdio da Hrelja 'nevješto i nemušto' pokušava prebaciti odgovornost za ono što je sam činio na svoje partnere i političke suradnike, kao i na one koji su napustili HSU prije tri-četiri godine.

'HSU, ta časna stranka, spala je na niske grane u zadnje dvije godine, no većina umirovljenika napustila je tu stranku na vrijeme', istaknuli su iz SUH-a navodeći da oni danas imaju više od 10 tisuća članova. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene