Grom, ilustracija
Grom, ilustracija Foto: Getty Images

U noći s petka na subotu je grom udario u obiteljsku kuću u Mičevcu u Velikoj Gorici. Žena je u sobi spavala, ali srećom nije ozlijeđena. Proboj je bio toliko jak da je došao i do susjednih kuća u kojima je također uništio električne instalacije i uređaje.


Glasan zvuk je probudio stanovnike Velike Gorice zbog udarca groma u obiteljsku kuću u Mičevcu u 5:42 došlo do proboja u dimnjak obiteljske kuće, koji je prošao kroz deku.

"Došlo je do proboja, pražnjenja elektriciteta u dimnjak kuće koji se probio u deku u građevini. Materijalna šteta je dosta velika. Na lokaciju su došli vatrogasci, djelatnici HEP-a, policija te članovi Civilne zaštite. Srećom, nitko nije ozlijeđen, gospođa je spavala u sobi na drugoj strani, a u drugom kutu je došlo do probijanja", rekao je zapovjednik Ivan Bedeković za Kronike Velike Gorice.

Ivan Čačić, meteorolog Jeste li znali zašto najviše žrtava gromova ima malo prije pljuska i odmah nakon? Odgovor donosi Ivan Čačić

Udar groma, ilustracija VIDEO Lovac na oluje snimio rijedak trenutak: Grom "spržio" automobil

U subotu ujutro se saniralo krovište zbog kiše kako šteta ne bi bila još veća. Uništeni su im električni uređaji, sve što je bilo uključeno u struju u trenutku proboja. U objektu i susjednim objektima došlo je do proboja kroz telefonske žice, ruter, strujne instalacije i drugo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju