Gordan Grlić Radman (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell )
Gordan Grlić Radman (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell ) Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Bosne i Hercegovine Goran Grlić Radman i Igor Crnadak suglasni su kako je potrebno što prije riješiti otvorena pitanja u odnosima između dviju zemalja i ujedno raditi na poboljšanju ukupnih odnosa u regiji.


U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH stoji kako su se dvojica ministara sastala prvi put nakon što je Goran Grlić Radman preuzeo dužnost šefa hrvatske diplomacije.

Vezani članci Migranti, ilustracija Ministar sigurnosti BiH: "Najmanje 100 tisuća migranata čeka priliku krenuti iz Grčke prema BiH i Hrvatskoj" Blaženka Divjak Divjak najavila zabranu zapošljavanja s diplomama iz Republike Srpske

Sastanak je održan u nedjelju navečer u Brelima, a bio je posvećen međusobnoj suradnji, odnosima u regiji, kao i potpori Hrvatske BiH u procesu europskih integracija.

Kako je navedeno u priopćenju, Igor Crnadak ovom je prigodom posebice istaknuo važnost problema gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u općini Dvor u Hrvatskoj, te potrebu dovršetka izgradnje novog mosta preko Save kod Gradiške u ugovorenim rokovima, kao i nužnost pronalaska trajnog rješenja graničnog pitanja između dvije države.

Grlić Radman i Crnadak razgovarali su i o provedbi sporazuma lidera najvećih političkih stranaka u BiH, potpisanog 5. kolovoza, kojim je predviđena uspostava nove izvršne vlasti u toj zemlji u razdoblju od 30 dana.

Dvojica ministara zajednički su konstatirala kako je potrebno raditi na stalnom poboljšanju odnosnosa između Hrvatske i BiH jer je to u obostranom interesu, kao i u interesu cijele regije. (Hina)