Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bili na prvom sastanku

Grlić Radman i Crnadak: Treba riješiti otvorena pitanja u odnosima Hrvatske i BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Bosne i Hercegovine Goran Grlić Radman i Igor Crnadak suglasni su kako je potrebno što prije riješiti otvorena pitanja u odnosima između dviju zemalja i ujedno raditi na poboljšanju ukupnih odnosa u regiji.

U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH stoji kako su se dvojica ministara sastala prvi put nakon što je Goran Grlić Radman preuzeo dužnost šefa hrvatske diplomacije.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari"

Sastanak je održan u nedjelju navečer u Brelima, a bio je posvećen međusobnoj suradnji, odnosima u regiji, kao i potpori Hrvatske BiH u procesu europskih integracija.

Kako je navedeno u priopćenju, Igor Crnadak ovom je prigodom posebice istaknuo važnost problema gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u općini Dvor u Hrvatskoj, te potrebu dovršetka izgradnje novog mosta preko Save kod Gradiške u ugovorenim rokovima, kao i nužnost pronalaska trajnog rješenja graničnog pitanja između dvije države.

Grlić Radman i Crnadak razgovarali su i o provedbi sporazuma lidera najvećih političkih stranaka u BiH, potpisanog 5. kolovoza, kojim je predviđena uspostava nove izvršne vlasti u toj zemlji u razdoblju od 30 dana.

Dvojica ministara zajednički su konstatirala kako je potrebno raditi na stalnom poboljšanju odnosnosa između Hrvatske i BiH jer je to u obostranom interesu, kao i u interesu cijele regije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene