Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, četvrtak 22:20

Grizemo li ruku koja nas hrani?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
50 milijardi kuna – toliko smo prošle godine zaradili od turizma. Ekipa Provjerenog istražila je jesmo li dovoljno gostoljubivi domaćini da bi nam se turisti vratili, ali i preporučili Hrvatsku svojim prijateljima?

Njihove eure volimo, ali njih baš i ne. Tako barem nerijetko misle turisti, pa se stoga stječe dojam da bi najbolje bilo da novac pošalju u kuverti, a oni da ni ne dolaze. „Trećina gostiju se u Hrvatskoj ne osjeća dobrodošlo.“ kaže nam Kristina Žilić iz agencije za mystery shopping. Zaposlenici agencije su tajni kupci koje poslodavci unajmlju kako bi provjerili koliko su uslužni njihovi djelatnici. U istraživanju koje je agencija provodi već četvrtu godinu u zemljama regije, Hrvatska je prvi puta dobila najbolje ocjene! U sklopu istraživanja tajni kupci posjetili su Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, BIH, Crnu Goru i Makedoniju, a do sada je Slovenija uvijek bila najbolje ocijenjena.

Pročitajte i ovo Provjereno: Deficitarna zanimanja - 4 Lako do posla Za njih se poslodavci otimaju: "Imali smo sreću da se ipak odlučio pridružiti našem timu" Provjereno: Matej Pešut i Danka Derifaj, reporterka Provjerenog Javno je (ne)bitno "Ravnatelj na službenom putu": Reporterka Provjerenog razotkrila bezočnu laž

Tragom tog istraživanja, na početku turističke sezone ekipa Provjerenog testirala je gostoljubivost i ljubaznost Hrvata, a u tome im je pomoglo dvoje mladih Australaca. S kartom u rukama na splitskoj su Rivi tražili upute kako doći do hotela. Koliko dugo su čekali, zašto naši konobari ne „titraju“ oko gostiju i plaćaju li turisti više cijene za voće i povrće, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:20.

Propustili ste Provjereno? Pogledajte cijelu emisiju!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene