Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svim sredstvima do informacije

Peđa Grbin: Želim znati tko je radio Lex Agrokor, Vlada je spremna lagati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želja je prikriti mrežu interesa i pogodovanja u pozadini Lex Agrokora, mišljenja je potpredsjednik SDP-a.

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin sudjelovao je u ponedjeljak u Puli na predstavljanju programa kandidata koalicije SDP-HSU-SDSS-HSS-IL za istarskog župana, Marina Baldinija, i poručio kako su ovi lokalni izbori za Istru od iznimne važnosti jer trebaju svima poslati poruku kako se Hrvatskom može upravljati na potpuno drugačiji način, bez kupovine, kupoprodaje.

Pročitajte i ovo Voditelji Dnevnika Nove TV, Romina Knežić i Petar Pereža Jedan odbio, drugi pristao Propustili veliku priliku - čelnici najvećih stranaka nisu iskoristili poziv Dnevnika Nove TV: "Ja sam jedva čekao" Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

"Ovo jesu izbori na kojima biramo čelnike županije i jedinica lokalne samouprave, no oni su silom prilika postali nešto više. Ovo su izbori na kojima građani Istre moraju izaći u što je moguće većem broju kako bi poslali poruku da postoji jedna druga i drugačija Hrvatska, u kojoj nije bitno koja su ti i kakva krvna zrnca, u kojoj nije bitno jesi li Talijan, Srbin ili Musliman, već je bitno da kao građanin ove zemlje imaš potpuna ista prava kao i svi ostali", kazao je Grbin.

Grbin smatra kako je u Istri prvi rezultat izbora taj da je nakon tri pol godine građevinska mehanizacija izašla na naše ceste i da se konačno nešto počelo raditi, a kako kaže, uspješna lokalna samouprava radi četiri godine, a ne samo pred izbore.

"Način na koji se do sada vodilo Istru i naše jedinice lokalne samouprave, mora se promijeniti", zaključio je Grbin.

Marino Baldini, kandidat za istarskog župana koalicije SDP-HSU-SDSS-HSS-IL, rekao je da koalicijska lista za županijsku skupštinu ima vrlo kvalitetne i iskusne ljude. Dodao je kako na izborima očekuje dobar rezultat jer smatra da će građani znati prepoznati njegov dosadašnji rad.

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin po završetku konferencije za novinare izvijestio je da je zaprimio odgovor Ministarstva gospodarstva nakon što je osobno prije gotovo mjesec dana upozorio na, kako ocjenjuje, nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade tzv. lex Agrokora, odnosno Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

U odgovoru se, kaže Grbin, navodi da "Ministarstvo nije izradilo popis, zapis ili bilo koji drugi oblik dokumenta koji bi sadržavalo popis pravnih i financijskih stručnjaka koji su davali mišljenja".

"Takvo obrazloženje pokazuje izuzetan prijezir Ministarstva prema javnosti i prava javnosti da zna što se u Hrvatskoj događa i na koji se način zakoni donose. Smatram da je ovo u najmanjoj mjeri uvredljivo, a čak štoviše ima i oblike kažnjivog ponašanja", tvrdi Grbin.

Najavio je da će iskoristit sva pravna sredstva koja su mu na raspolaganju kako bi došao do informacije tko je radio zakon jer se, kako je rekao "radi o zakonu koji ima iznimne posljedice po ukupnom gospodarstvu i financijske stabilnosti Hrvatske".

Prema Grbinovim riječima, Vlada je "spremna lagati, skakati sama sebi u usta, kršiti zakone i druge propise", kako bi "prikrila koja je to mreža interesa i pogodovanja u pozadini Lex Agrokora". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene